אהבת את המתכון?
המתכון הזה הוא חלק מהמתכונים היומיים שיכולים להישלח אליך
חינם באתגר 22
תפוח אדמה עם רוטב פטריות וקשיו מוקרם
נעמי אופנהיימר ויוליה סוקולוב
מתכון לתפוח אדמה עם רוטב פטריות וקשיו מוקרם, נהדר, עשיר בטעמים וקוצר מחמאות.
- רמת קושי
- בינוני
- זמן כולל
- שעה ו-20 דקות
- מנות
- 5 מנות
מרכיבים
- 5 תפוחי אדמה גדולים
- 150 גרם אגוזי קשיו
- 4 בצלים קטנים
- שמן לטיגון
- 3 שיני שום
- 1 כף סוכר
- 1⁄2 כפית פלפל
- 1 קורט אגוז מוסקט
- מלח לפי הטעם
- 2 סלסלות פטריות שמפיניון
- 1⁄2 כוס חלב קוקוס
הוראות הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה במים במשך כ- 25 דקות, עד להתרככות. לחלופין, ניתן לחמם אותם במיקרוגל במשך כעשר דקות מכל צד.
- טוחנים מחצית מכמות אגוזי הקשיו. את השאר קוצצים באופן גס בסכין, או שוברים לחתיכות.
- קוצצים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים לבצל המטוגן את שיני השום, כף סוכר, התבלינים ואת אגוזי הקשיו, וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות.
- פורסים את הפטריות לפרוסות ומטגנים אותן בנפרד.
- מערבבים את הפטריות, הבצל ואגוזי הקשיו עם חלב הקוקוס, מוסיפים כוס ורבע מים ומבשלים במשך כעשר דקות.
- חוצים את תפוחי האדמה באמצע ל-2 חלקים, מוציאים מעט מהתוכן וממלאים ברוטב, עוטפים בנייר אלומניום ומחממים בתנור בעוצמה בינונית למשך 15 דקות.
0 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- בינוני
- מנות
- 6-8 מנות
- מטבח
- אסייתי
ירקות בחלב קוקוס
מתכון מדהים של ירקות בחלב קוקוס – השילוב של הירקות הכתומים עם העדשים והרוטב הסמיך יוצרים יחד מגוון טעמים משגע שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו!
- רמת קושי
- בינוני
- זמן כולל
- 45 דקות
- מנות
- 8-10 מנות
ארטישוק ממולא
מתכון של ארטישוק ממולא שיכול להפוך כל ארוחה לסעודה חגיגית. בזמן הכנה קצר – המילוי והרוטב הייחודי יוצרים יחד מנה טעימה שלא תוכלו להפסיק לאכול.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 25 דקות
- מנות
- 4 מנות
- מטבח
- מרוקאי
סלט עלי סלק מבושל בסגנון מרוקאי
המטבח המרוקאי מפורסם בסלטים המבושלים הרבים שהוא מעמיס על שולחן כל סעודה. על שולחן ארוחות הפסח המרוקאי ניתן בדרך-כלל למצוא סלט מבושל אופייני לעונת האביב: סלט עלי סלק (עלי מנגולד) טעים להפליא. היום, אפשר למצוא בישראל לאורך כל השנה עלי מנגולד בסופרים, כך שאצל רבים, סלט עלי סלק הפך למנה קבועה בכל ארוחה …