על האש טבעוני

שיפודי טופו וירקות

המדריך למנגל טבעוני: איך מכינים שיפודי ירקות, טופו וסייטן? מה לגבי המבורגר טבעוני או סטייק? טיפים לתיבול, רעיונות למרינדות ומתכונים מנצחים לעל האש מושלם (לחצו כאן לעוד טיפים ליום העצמאות טבעוני).

אז איך מכינים מנגל טבעוני?

קיימים הרבה מאכלים טעימים שניתן להכין במנגל טבעוני. במידה ואתם עושים מנגל עם בשרים או על האש צמחוני ומארחים משפחה טבעונית, היינו ממליצים להכין יותר מהאופציות הטבעוניות – כי הן ייחטפו ראשונות.

המבורגר טבעוני

מה אתם מעדיפים – המבורגר מפטריות, שעועית שחורה, עדשים, סייטן או טופו? יש כל כך הרבה אפשרויות שוות להמבורגר בריא וטעים לעל האש צמחוני! תוכלו להכין בורגר מכל הרכיבים האהובים עליכם, כמו במתכון המומלץ להמבורגר פטריות או להסתכל על מתכונים נוספים להמבורגרים ביתיים טעימים.

במידה ואתם לא הבשלנים הכי גדולים, עולם תחליפי הבשר בארץ גדל מאוד בשנים האחרונות. "beyond meat", "סנסשיונאל" של טבעול, "טבע דלי" ועוד מגוון רחב של חברות דומות משווקות בישראל המבורגרים טבעוניים טעימים ממרכיבים בריאים, שישתלבו נהדר בעל האש טבעוני. פשוט חפשו את הלב הורוד של vegan friendly על המוצר. בנוסף, תוכלו לראות כאן את רשימת ההמבורגרים הטבעוניים המומלצים.

המבורגר טבעוני - הענק הירוק
צילום: הענק הירוק

שיפודי ירקות על האש במרינדה

הירקות המומלצים לצלייה בעל האש טבעוני הם חצילים, קישואים, פטריות (פורטובלו, שמפיניון או פטריות יער), עגבניות שרי, פלפלים, בצלים, בטטות, קלחי תירס – ואפילו פירות, כמו אננס טרי. ניתן לפרוס את הירקות לפרוסות ולצלות על המנגל, או לחתוך לקוביות ולהרכיב מהם שיפודים צבעוניים. מכיוון שבירקות אין די שומן לצלייה ממושכת, על מנת למנוע התפחמות מומלץ למשוח אותם במעט שמן זית או קנולה, שניתן לערבב עם מלח, פלפל, מרינדת רוטב סויה וכל תערובת לתיבול על האש.

שיפודי טופו על האש ושיפודי סייטן

מומלץ להעשיר את שיפודי הירקות בקוביות של סייטן (חלבון חיטה) וטופו. הטופו סופח טעמים מצוין, והטעם שיקבל תלוי בסוג התיבול שתבחרו. תוכלו לרכוש טופו וסייטן מתובלים, או לתבל אותם לפי טעמכם האישי. אנחנו ממליצים על המתכון הזה לשיפודי טופו וירקות עסיסיים, ועל המתכון הזה לשיפודי טופו וסייטן שמככבים בכל על האש טבעוני.

סטייק סייטן

תוכלו להכין בעצמכם סטייק סייטן לעל האש טבעוני. המתכון ממש פשוט: פרסו סייטן לנתחים, השרו אותו במרינדה ללילה והניחו את הנתחים על האש. טעמם של הסטייק והשיפודים הטבעוניים שתכינו יעמיק ככל שתשקיעו יותר במרינדה.

כמה טיפים למרינדה מוצלחת

  1. תנו לה זמן – כדאי להשרות את קוביות הסייטן והטופו במרינדה לילה מראש, או לפחות כמה שעות לפני הצלייה. לספיגה מיטבית של הטעמים כדאי להניח את הקוביות בקופסה ולכסות היטב במרינדה (להוסיף מים במידת הצורך), לסגור ולנער מדי פעם כדי שהתבלינים יתפזרו באופן שווה.
  2. שימו שמן – סייטן הוא נטול שומן, וטופו הוא דל שומן. שני המרכיבים הללו עלולים להיחרך בקלות. כדאי להיות נדיבים עם השמן במרינדה (אל דאגה, סביר להניח שבכל מקרה הסטייק הטבעוני יהיה דל שומן ביחס למקבילה הבשרית). על הסייטן מומלץ לבזוק רוטב גם במהלך הצלייה.
  3. תהיו יצירתיים – אפשר להכין מרינדות פשוטות המבוססות על רטבים מוכנים: רוטב סויה וסילאן, רוטב טריאקי או רוטב ברביקיו. תמיד אפשר להיות יצירתיים ולהכין מרינדה מחמאת בוטנים, קרם קוקוס וצ'ילי, או מרינדה מיין אדום, קינמון וג'ינג'ר.

נקניקיות טבעוניות

יש כמה נקניקיות טבעוניות מעולות שאפשר למצוא ברוב הסופרים ברחבי הארץ – נקניקיות צ'וריסוס ומרגז של "ריינבו" או הנקניקיות הטבעוניות של "זוגלו'ס". ניתן גם לרכוש נקניקיות טבעוניות נהדרות שמיוצרות בידי חברת "בית עם אופי" בחנויות וירטואליות כמו "מנדי טבעונות עד הבית", "מחסני הטבעונות", "בטבע שלי", וגם ברשת החנויות של ויטופיה. הרבה עסקים ומסעדות משווקים לקראת יום העצמאות מארזי מוצרים מוכנים למנגל טבעוני, שכוללים לרוב המבורגר טבעוני, נקניקיות טבעוניות מסוגים שונים, קבב טבעוני ועוד הפתעות. המוצרים מגיעים מוכנים ורק צריך למשוח אותם במעט שמן ולצלות על האש. בתאבון!

צילום: הענק הירוק

מנגל טבעוני הוא המנגל הכי שווה שיש!

אז מתברר שלא חסר לנו כלום, וניתן להכין מנגל טבעוני חלומי ממש בקלות. תוכלו לקנות מוצרים מוכנים לעל האש טבעוני כמו המבורגר טבעוני, קציצות, קבבים, סטייק סייטן ונקניקיות טבעוניות – או להכין בבית המבורגר טבעוני ביתי ושיפודי טופו, סייטן, פטריות וירקות בכל מרינדה שרק תרצו. חג טעים ושמח!

רוצה לדעת עוד ?

אפשר לשאול את התזונאית שלנו באתגר 22

כן, אני רוצה!

אולי יעניין אותך לקרוא