שיפודי טופו וסייטן על האש

שיפודי טופו וסייטן על האש

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
השיפודים האלו מאוד פשוטים להכנה, ויספקו לכם מנת חלבון טעימה בכל מנגל טבעוני. במידה ואתם מעדיפים שיפודים שמבוססים רק על טופו או רק על סייטן, ניתן להכפיל את הכמות של האחד על חשבון האחר.
רמת קושי
קל

מרכיבים

  • 12 ק"ג סייטן (או חבילה אחת)
  • 300 גרם טופו
  • 20 עגבניות שרי
  • 10 בצלצלים, או שני בצלים גדולים חתוכים לקוביות
  • 6 שיני שום כתושות
  • תבלינים לברביקיו (כמון, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה וכו')
  • 14 כוס רוטב סויה
  • 14 כוס שמן זית

הוראות הכנה

  1. מפשירים את הסייטן (אפשר במיקרוגל) וחותכים אותו ואת גוש הטופו לקוביות.
  2. חותכים לחצאים את העגבניות ואת הבצלצלים.
  3. מערבבים בקערה את השום, התבלינים, רוטב הסויה ושמן הזית.
  4. מניחים בכלי פלסטיק/שקית את קוביות הסייטן והטופו ואת העגבניות והבצלים, ויוצקים עליהם את הנוזל המעורבב. סוגרים ומניחים במקרר לכמה שעות או ללילה.
  5. משפדים לסירוגין קוביות טופו, קוביות סייטן, חצאי עגבניות ובצלצלים על שיפודים.
  6. צולים את השיפודים על הגחלים. מדי פעם הופכים ומורחים אותם בנוזלים שנותרו מההשריה, או בשמן זית, באמצעות מברשת אפייה או מזלג נעוץ בחצי בצל.

הצעת הגשה

ניתן להגיש ולאכול ישר מהשיפוד, או בתוך פיתה עם חומוס (או ממרח אחר, לפי טעמכם) וחמוצים.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם