מתכון: פטריות ממולאות בקרם אגוזים וצנוברים
צילום: Stacy Spensley
רשימת המרכיבים
- צלחת פטריות מסוגים שונים
- 3 כפות שמן זית
- 5 גבעולי תימין
- כף אורגנו
- כפית בזיליקום יבש
- 1/2 כפית טרגון
- מלח
- פלפל
למילוי
- 1/3 כוס צנוברים
- 1/3 כוס אגוזי ברזיל
- כוס מקדמיה
- כפית ג'ינג'ר טרי
- שן שום
- מלח
- עירית, סומאק ופפריקה לעיטור
הוראות הכנה
- מפרידים את רגלי הפטריות מן הראשים (במתכון נעשה שימוש בראשים בלבד).
- מכניסים את ראשי הפטריות לסיר וקולים אותם במשך כדקה.
- מוסיפים את שמן הזית והתבלינים ומקפיצים במשך כשתי דקות, לספיחת הטעמים, ומצננים.
- טוחנים את כל חומרי המילוי עם כשליש כוס מים, עד לקבלת תערובת אחידה.
- ממלאים כל פטריה בכף גדושה מהמילוי, מעטרים בעירית קצוצה, סומאק או פפריקה, ומגישים.
מתכון: גלית שרייבר ורני רותם. צילום: ראובן אילת. פורסם לראשונה במדור "שני צמחוני", ynet.

( 7 גולשים דירגו את המתכון עד כה )
אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי » מתכונים טבעוניים וצמחוניים » ממולאים » פטריות ממולאות בקרם אגוזים וצנוברים