מתכון: טופו וחצילים מוקפצים בסגנון אסיאתי
רשימת המרכיבים
- 350 גרם טופו, חתוך לקוביות קטנות
- חציל בינוני, מקולף וחתוך לקוביות
- 6 פטריות שמפיניון גדולות, חתוכות לרצועות
- חבילת עלי מנגולד, קצוצים גס (גם החלק הירוק וגם הלבן)
- 3 בצלים ירוקים, קצוצים גס עם החלק הלבן
- חופן אצות ווקאמה, מושרות במים חמים, מסוננות וסחוטות
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 2 כפות קמח
- 2 כפות רוטב סויה תמרי
- 3 כפות יין אדום יבש
- מעט שמן קנולה
- שורש זנגביל, קצוץ דק
- כפית מלח
- כפית אבקת קארי
- כף שמן שומשום
- מעט שומשום שחור
- חצי כוס מי קוקוס (אופציונלי)
- מעט פלפל קאיין (אופציונלי)
הוראות הכנה
- במחבת גדולה או בווק, מחממים מעט שמן קנולה. מוסיפים את קוביות הטופו, ומקפיצים ומערבבים אותן עד שהן מזהיבות מכל הכיוונים. מוצאים מהמחבת ומניחים אותן על צלחת עם נייר סופג.
- מוסיפים מחדש שמן למחבת במידת הצורך, מערבבים את קוביות החצילים עם הקמח, ומקפיצים גם אותן, עד שהן משחימות מעט ומתרככות. מניחים גם אותן על נייר סופג.
- מכניסים למחבת את הפטריות ואת החלק הלבן של עלי המנגולד ומקפיצים. מוסיפים את השום והזנגביל, ממשיכים להקפיץ במשך כדקה, ולאחר מכן מוסיפים גם את האצות ואת החלק הירוק של עלי המנגולד.
- מוסיפים את היין ומערבבים בזריזות. לאחר שהיין נספג, מכניסים חזרה למחבת את קוביות הטופו והחצילים ומקפיצים את כל המרכיבים ביחד. מוסיפים את התבלינים. לקבלת מרקם קרמי, ניתן להוסיף לתבשיל בשלב זה גם חצי כוס מי קוקוס.
- מוסיפים את הבצל הירוק וממשיכים להקפיץ כחצי דקה נוספת. מורידים מהאש ומגישים. מומלץ להגיש עם אורז.
מתכון: יהודית מהלל, צילום: ליאור מן. פורסם במקור במדור "שני צמחוני" ב-ynet.

( 37 גולשים דירגו את המתכון עד כה )
אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי » מתכונים טבעוניים וצמחוניים » תבשילים » טופו וחצילים מוקפצים בסגנון אסיאתי