אהבת את המתכון?
המתכון הזה הוא חלק מהמתכונים היומיים שיכולים להישלח אליך
חינם באתגר 22
ירקות מעורבים בזרעי חרדל וכמון
מתן קן-תור / פורום צמחונות וטבעונות בנענע
עשיר בטעמים, בצבעים, ובערכים תזונתיים. המתכון שלנו לתבשיל ירקות צרובים בזרעי כמון וחרדל ושאר תבלינים, לא ישאיר אתכם אדישים.
- רמת קושי
- קל
מרכיבים
ירקות
- 1 ראש כרובית מחולק לפרחים קטנים
- 1 ראש ברוקולי מחולק לפרחים קטנים
- 2 גזרים גדולים חתוכים לעיגולים
- 1 כוס שעועית ירוקה טרייה (אפשר מהקפאה לאחר הפשרה)
- 1 כוס אפונה מופשרת
תיבול
- 1.5 כפיות זרעי חרדל שחורים
- 1.5 כפיות זרעי כמון
- 1 בצל חתוך לרצועות
- 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
- עלי קארי (לא חובה)
- 2 כפיות ממרח קארי
- 1 פיסת ג'ינג'ר (זנגביל) מגוררת
- 1.5 כפיות כורכום
- 1.5 כפיות צ'ילי חריף
- 1.5 כפיות מלח
- שמן צמחי
הוראות הכנה
- מטגנים את זרעי החרדל והכמון עד שהם מתחילים להתפצפץ.
- מוסיפים את הבצל, הפלפל, הג'ינג'ר ועלי הקארי.
- בקערית קטנה נפרדת, מומלץ להמיס את ממרח הקארי עם מעט מים רותחים. לאחר ההזהבה של הבצל מוסיפים את ממרח הקארי ואת כל הירקות מלבד האפונה.
- מתבלים בשאר התבלינים.
- מוסיפים את האפונה ומבשלים בחצי כוס מים עד לריכוך.
0 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 25 דקות
- מנות
- 4 מנות
- מטבח
- מרוקאי
סלט עלי סלק מבושל בסגנון מרוקאי
המטבח המרוקאי מפורסם בסלטים המבושלים הרבים שהוא מעמיס על שולחן כל סעודה. על שולחן ארוחות הפסח המרוקאי ניתן בדרך-כלל למצוא סלט מבושל אופייני לעונת האביב: סלט עלי סלק (עלי מנגולד) טעים להפליא. היום, אפשר למצוא בישראל לאורך כל השנה עלי מנגולד בסופרים, כך שאצל רבים, סלט עלי סלק הפך למנה קבועה בכל ארוחה …
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 45 דקות
- מנות
- 4 מנות
- מטבח
- מזרח אירופאי, בלקני
אפיו
אוהבים שורש סלרי וגזר מוחמץ? המתכון הזה לאפיו הוא בדיוק בשבילכם! אפיו הוא מתאבן ספרדי-יהודי מסורתי מארצות הבלקן, שעשוי משורש סלרי מוחמץ וגזר כבוש. מקובל להגיש את האפיו לפני ארוחת חגי שלוש הרגלים. האפיו הוא אופציה ממש מגניבה ומסוגננת למנת צד יוצאת מהכלל, שתקשט בשמחה את שולחן החג שלכם.
- רמת קושי
- בינוני
- זמן כולל
- 30 דקות
- מנות
- 4 מנות
כרובית מטוגנת בבלילת חומוס
מתכון לכרובית מטוגנת בבלילת חומוס. פרחי הכרובית מקבלים ציפוי קריספי וטעים מאוד מהבלילה המטוגנת.
