על האש טבעוני

שיפודי טופו וירקות

המדריך למנגל טבעוני: איך מכינים שיפודי ירקות, טופו וסייטן? מה לגבי המבורגר טבעוני או סטייק? וגם: טיפים לתיבול, רעיונות למרינדות ומתכונים מנצחים לעל האש מושלם (לחצו כאן לעוד טיפים ליום העצמאות טבעוני).

אז איך מכינים מנגל טבעוני?

קיימים הרבה מאכלים טעימים שניתן להכין במנגל טבעוני. אם אתם עושים מנגל עם בשרים או על האש צמחוני ומארחים משפחה טבעונית, היינו ממליצים להכין יותר מהאופציות הטבעוניות – כי הן ייחטפו ראשונות.

בהמשך מחכים לכם המון מתכונים מעולים. ואם אתם רוצים לקנות תחליפי בשר מוכנים להכנה על האש, דף תחליפי הבשר החדש שלנו יעשה לכם סדר בראש. תמצאו שם פירוט של המוצרים הקיימים, איפה אפשר לרכוש אותם ועוד המון מידע חשוב ומעניין.

המבורגר טבעוני

מה אתם מעדיפים – המבורגר מפטריות, שעועית שחורה, עדשים, סייטן או טופו? יש כל כך הרבה אפשרויות שוות להמבורגר בריא וטעים לעל האש צמחוני! תוכלו להכין בורגר מכל הרכיבים האהובים עליכם, כמו במתכון המומלץ להמבורגר פטריות או להסתכל על מתכונים נוספים להמבורגרים ביתיים טעימים.

גם אם אתם לא הבשלנים הכי גדולים (או סתם ממהרים), תשמחו לגלות שעולם תחליפי הבשר גדל מאוד בשנים האחרונות. וגם הנגישות השתפרה: מוצרים רבים אפשר לקנות בכל סופר. חברות רבות משווקות בישראל המבורגרים טבעוניים טעימים, שישתלבו נהדר בעל האש טבעוני. במהלך הקניות מומלץ לחפש את הלב הוורוד של ויגן פרנדלי על המוצרים. ובינתיים אתם מוזמנים להתרשם משפע ההמבורגרים הטבעוניים שנמכרים במקפיאים ובמקררים >>

המבורגר טבעוני - הענק הירוק

המבורגרים טבעוניים קנויים – הרשימה המלאה

המבורגר טבעוני הוא תחליף הבשר הנמכר ביותר בישראל. במקפיאים של כל סופר כמעט תמצאו את ההמבורגרים המשובחים של ביונד, סנסשיונל, ריינבו ויצרנים רבים נוספים. רוב ההמבורגרים מיוצרים מסויה או מחלבון אפונה, ויש גם אופציות ללא גלוטן, כמו ההמבורגר של וונדרס. מי שאוהבים המבורגר עם ירקות ימצאו אופציות עם פטריות, סלק או קישואים.

שיפודי ירקות על האש במרינדה

הירקות המומלצים לצלייה בעל האש טבעוני הם חצילים, קישואים, פטריות (פורטובלו, שמפיניון או פטריות יער), עגבניות שרי, פלפלים, בצלים, בטטות וקלחי תירס. לגיוון נסו להשתמש גם בפירות, כמו אננס, אבטיח ובננה. ניתן לפרוס את הירקות לפרוסות ולצלות על המנגל, או לחתוך לקוביות ולהרכיב מהן שיפודים צבעוניים. מכיוון שבירקות אין די שומן לצלייה ממושכת, על מנת למנוע התפחמות מומלץ למשוח אותם במעט שמן זית או קנולה, שניתן לערבב עם מלח, פלפל, מרינדת רוטב סויה וכל תערובת לתיבול על האש.

שיפודי טופו על האש ושיפודי סייטן

מומלץ להעשיר את שיפודי הירקות בקוביות של סייטן (חלבון חיטה) וטופו. הטופו סופח טעמים מצוין, והטעם שיקבל תלוי בסוג התיבול שתבחרו. תוכלו לרכוש טופו וסייטן מתובלים, או לתבל אותם לפי טעמכם האישי. בעבודה עם טופו חשוב לזכור לסחוט ממנו קודם את הנוזלים, כדי שיספוג טוב יותר את טעמי המרינדה. אנחנו ממליצים על המתכון הזה לשיפודי טופו וירקות עסיסיים, ועל המתכון הזה לשיפודי טופו וסייטן שמככבים בכל על האש טבעוני.

אפשר להכין גם שיפודי יובה – משרים יובה בצורת כנפיים במים רותחים עד לריכוך, מסננים, שוטפים במים קרים וסוחטים מנוזלים. לאחר מכן מערבבים את היובה בקערה עם מרינדה או תבלינים, ואם יש זמן משרים לכמה שעות או אפילו ללילה לפני הצלייה על הגריל.

סטייק סייטן

תוכלו להכין בעצמכם סטייק סייטן לעל האש טבעוני. המתכון ממש פשוט: פרסו סייטן לנתחים, השרו אותו במרינדה ללילה והניחו את הנתחים על האש. טעמם של הסטייק והשיפודים הטבעוניים שתכינו יעמיק ככל שתשקיעו יותר במרינדה.

כמה טיפים למרינדה מוצלחת

  1. תנו לה זמן – כדאי להשרות את קוביות הסייטן והטופו במרינדה לילה מראש, או לפחות כמה שעות לפני הצלייה. לספיגה מיטבית של הטעמים כדאי להניח את הקוביות בקופסה ולכסות היטב במרינדה (להוסיף מים במידת הצורך), לסגור ולנער מדי פעם כדי שהתבלינים יתפזרו באופן שווה.
  2. שימו שמן – סייטן הוא נטול שומן, וטופו הוא דל שומן. שני המרכיבים הללו עלולים להיחרך בקלות. כדאי להיות נדיבים עם השמן במרינדה (אל דאגה, סביר להניח שבכל מקרה הסטייק הטבעוני יהיה דל שומן ביחס למקבילה הבשרית). על הסייטן מומלץ לבזוק רוטב גם במהלך הצלייה.
  3. תהיו יצירתיים – אפשר להכין מרינדות פשוטות המבוססות על רטבים מוכנים: רוטב סויה וסילאן, רוטב טריאקי או רוטב ברביקיו. תמיד אפשר להיות יצירתיים ולהכין מרינדה מחמאת בוטנים, קרם קוקוס וצ'ילי, או מרינדה מיין אדום, קינמון וג'ינג'ר.

נקניקיות טבעוניות

כמעט כל סופר מחזיק כיום מבחר מרשים של נקניקיות טבעוניות. בחנויות טבע ובחנויות המתמחות בטבעונות תוכלו למצוא נקניקיות נוספות של יצרנים קטנים יותר. כדי לגלות איזה נקניקיות טבעוניות יש בשוק ואיפה קונים אותן, היכנסו לדף הנקניקיות הטבעוניות שלנו >>


בנוסף, הרבה עסקים ומסעדות משווקים לקראת יום העצמאות מארזי מוצרים מוכנים למנגל טבעוני. המארזים כוללים לרוב המבורגר טבעוני, נקניקיות טבעוניות מסוגים שונים, קבב טבעוני ועוד הפתעות. המוצרים מגיעים מוכנים ורק צריך למשוח אותם במעט שמן ולצלות על האש.

קבב טבעוני

מי שאוהבים קבבים עסיסיים ומוסריים ייהנו מהמתכון שלנו לקבב טבעוני. זה מתכון קל להכנה, עשיר בטעמים ועם המון עשבי תיבול לבחירתכם. כמו כן, יש מבחר קבבים טבעוניים קפואים, שניתן לרכוש ברשתות השיווק השונות>>

עראיס טבעוני

יום העצמאות הוא גם הזדמנות מעולה להכין עראיס כהלכתו, על ידי צלייה של פיתה משובחת, שמילאתם בטחון טבעוני מתובל. בתמורה תקבלו פיתה קריספית שספגה את טעמי המילוי. אופציה טעימה אחרת היא לחמם על האש את אחד מסוגי העראיס הקפוא, שנמכרים בסופר. בתיאבון!

מנגל טבעוני הוא המנגל הכי שווה שיש!

אז מתברר שלא חסר לנו כלום, וניתן להכין מנגל טבעוני חלומי ממש בקלות. תוכלו לקנות מוצרים מוכנים לעל האש טבעוני כמו המבורגר טבעוני, קציצות, קבבים, סטייק סייטן ונקניקיות טבעוניות – או להכין בבית המבורגר טבעוני ביתי ושיפודי טופו, סייטן, פטריות וירקות בכל מרינדה שרק תרצו. חג טעים ושמח!

רוצה לדעת עוד ?

אפשר לשאול את התזונאית שלנו באתגר 22

כן, אני רוצה!

אולי יעניין אותך לקרוא