הדף בשיפוצים! עמך הסליחה

על האש טבעוני - רעיונות ליום העצמאות ללא בשר

המדריך למנגל טבעוני: איך מכינים שיפודי ירקות, טופו וסייטן? מה לגבי המבורגר טבעוני או סטייק? טיפים לתיבול, רעיונות למרינדות ומתכונים מנצחים לעל האש מושלם.

איך חוגגים יום עצמאות עם מנגל טבעוני?

יום העצמאות בישראל הפך באופן מסורתי לחג המנגלים. בבוקר החג קמות כל המשפחות לחפש פיסת דשא בפארק, ולהעמיד בה מנגל בשרי. עם השנים, יותר ויותר משפחות מגלות את נפלאות המזון מהצומח, ושניתן לחגוג את יום העצמאות מבלי להרוג בעלי חיים - וגם בלי לוותר על המנגל. איך, אתם שואלים? פשוט עושים מנגל טבעוני! 

שיפודי טופו - על האש טבעוני
שיפודי טופו וירקות. צילום: אלונה להב

אז איך מכינים מנגל טבעוני ביום העצמאות?

קיימים הרבה מאכלים טעימים שניתן להכין במנגל טבעוני. במידה ואתם עושים מנגל עם בשרים או על האש צמחוני ומארחים משפחה טבעונית, היינו ממליצים להכין יותר מהאופציות הטבעוניות - כי הן ייחטפו ראשונות. 

המבורגר טבעוני

מה אתם מעדיפים - המבורגר מפטריות, שעועית שחורה, עדשים, סייטן או טופו? יש כל כך הרבה אפשרויות שוות להמבורגר בריא וטעים לעל האש צמחוני! תוכלו להכין בורגר מכל הרכיבים האהובים עליכם, כמו במתכון המומלץ שנמצא כאן או להסתכל על מתכונים נוספים להמבורגרים ביתיים טעימים.

במידה ואתם לא הבשלנים הכי גדולים, חברת "טבע דלי" וחברות דומות בשוק משווקות המבורגרים טבעוניים טעימים ממרכיבים בריאים, שישתלבו נהדר בעל האש טבעוני. פשוט חפשו את הלב הורוד של vegan friendly על המוצר. בנוסף, תוכלו לראות כאן את רשימת ההמבורגרים הטבעוניים המומלצים.

המבורגר טבעוני

שיפודי ירקות על האש במרינדה

הירקות המומלצים לצלייה בעל האש טבעוני הם חצילים, קישואים, פטריות (פורטובלו, שמפיניון או פטריות יער), עגבניות שרי, פלפלים, בצלים, בטטות, קלחי תירס - ואפילו פירות, כמו אננס טרי. ניתן לפרוס את הירקות לפרוסות ולצלות על המנגל, או לחתוך לקוביות ולהרכיב מהם שיפודים צבעוניים. מכיוון שבירקות אין די שומן לצלייה ממושכת, על מנת למנוע התפחמות מומלץ למשוח אותם במעט שמן זית או קנולה, שניתן לערבב עם מלח, פלפל, מרינדת רוטב סויה וכל תערובת לתיבול על האש.

שיפודי ירקות

שיפודי טופו על האש ושיפודי סייטן

מומלץ להעשיר את שיפודי הירקות בקוביות של סייטן (חלבון חיטה) וטופו. הטופו סופח טעמים מצוין, והטעם שיקבל תלוי בסוג התיבול שתבחרו. תוכלו לרכוש טופו וסייטן מתובלים, או לתבל אותם לפי טעמכם האישי. אנחנו ממליצים על המתכון הזה לשיפודי טופו וירקות עסיסיים, ועל המתכון הזה לשיפודי טופו וסייטן שמככבים בכל על האש טבעוני. 

שיפודי טופו וסייטן על האש

סטייק סייטן

תוכלו להכין בעצמכם סטייק סייטן לעל האש טבעוני. המתכון ממש פשוט: פרסו סייטן לנתחים, השרו אותו במרינדה ללילה והניחו את הנתחים על האש. טעמם של הסטייק והשיפודים הטבעוניים שתכינו יעמיק ככל שתשקיעו יותר במרינדה.

כמה טיפים למרינדה מוצלחת

  1. תנו לה זמן - כדאי להשרות את קוביות הסייטן והטופו במרינדה לילה מראש, או לפחות כמה שעות לפני הצלייה. לספיגה מיטבית של הטעמים כדאי להניח את הקוביות בקופסה ולכסות היטב במרינדה (להוסיף מים במידת הצורך), לסגור ולנער מדי פעם כדי שהתבלינים יתפזרו באופן שווה.
  2. שימו שמן - סייטן הוא נטול שומן, וטופו הוא דל שומן. שני המרכיבים הללו עלולים להיחרך בקלות. כדאי להיות נדיבים עם השמן במרינדה (אל דאגה, סביר להניח שבכל מקרה הסטייק הטבעוני יהיה דל שומן ביחס למקבילה הבשרית). על הסייטן מומלץ לבזוק רוטב גם במהלך הצלייה.
  3. תהיו יצירתיים - אפשר להכין מרינדות פשוטות המבוססות על רטבים מוכנים: רוטב סויה וסילאן, רוטב טריאקי או רוטב ברביקיו. תמיד אפשר להיות יצירתיים ולהכין מרינדה מחמאת בוטנים, קרם קוקוס וצ'ילי, או מרינדה מיין אדום, קינמון וג'ינג'ר. 

סטייק סייטן

נקניקיות טבעוניות

ניתן לרכוש נקניקיות טבעוניות נהדרות שמיוצרות בידי חברת "בית עם אופי" בחנויות וירטואליות כמו "מנדי טבעונות עד הבית", "מחסני הטבעונות", "בטבע שלי", וגם ברשת החנויות של ויטופיה. הרבה עסקים ומסעדות משווקים לקראת יום העצמאות מארזי מוצרים מוכנים למנגל טבעוני, שכוללים לרוב המבורגר טבעוני, נקניקיות טבעוניות מסוגים שונים, קבב טבעוני ועוד הפתעות. המוצרים מגיעים מוכנים ורק צריך למשוח אותם במעט שמן ולצלות על האש. בתאבון!

נקניקיות טבעוניות

מנגל טבעוני הוא המנגל הכי שווה שיש!

אז מתברר שלא חסר לנו כלום, וניתן להכין מנגל טבעוני חלומי ממש בקלות. תוכלו לקנות מוצרים מוכנים לעל האש טבעוני כמו המבורגר טבעוני, קציצות, קבבים, סטייק סייטן ונקניקיות טבעוניות - או להכין בבית המבורגר טבעוני ביתי ושיפודי טופו, סייטן, פטריות וירקות בכל מרינדה שרק תרצו. חג טעים ושמח!



ניסיתם את המוצר ואהבתם? ניסיתם ולא אהבתם? ספרו לנו בתגובות!