אהבת את המרק שלנו?
יש לנו עוד המון מתכונים מדהימים וטיפים לבישול קל, בריא והכי חשוב – טעים, חינם באתגר 22.
קובה אדומה במילוי סויה
רונית נוריאל
קבלו הצצה למטבח העיראקי – מתכון למרק קובה סלק, טעים במיוחד ועשיר בטעמים.
- רמת קושי
- קשה
- מטבח
- עיראקי
מרכיבים
למלית
- 300 גרם שבבי סויה
- 1 בצל קצוץ
- 5 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים
- מלח
- בהרט
לקובה
- 4 ראשי סלק בינוניים
- 1 ק"ג סולת
- 4 עגבניות בינוניות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 בצל
- 1⁄4 כפית מלח לימון
- 4 כפות סוכר
- מלח
- שמן לטיגון
הוראות הכנה
- משרים את שבבי הסויה במים רותחים למשך כעשר דקות, מייבשים וסוחטים.
- מערבבים עם הבצל ועלי הסלרי ומתבלים את התערובת במעט מלח ובהרט.
- מגרדים את העגבניות בפומפיה גסה ומערבבים אותן עם רסק עגבניות מוכן.
- קוצצים בצל ומטגנים אותו בסיר עד להזהבה.
- מוסיפים לבצל את תערובת העגבניות והרסק וכן מים רותחים עד לגובה של בערך שני שליש מהסיר.
- מקלפים את ראשי הסלק, פורסים אותם לפרוסות, ומוסיפים אותן למים.
- מוסיפים את מלח הלימון והסוכר.
- מנפים את הסולת, מערבבים אותה עם מעט מים, שמן ומלח, ולשים אותה בידיים לחות עד לקבלת בצק רך.
- יוצרים מהבצק כיסונים וממלאים אותם במלית שבבי הסויה. לאחר המילוי סוגרים את הכיסון ומגלגלים אותו לכדור.
- את הכדורים מבשלים בנוזלים שבסיר, על אש בינונית-גבוהה, למשך כארבעים דקות. יש להמשיך ולערבב את הנוזלים לאורך הבישול, כדי לוודא שהכדורים לא נדבקים לתחתית או לצדי הסיר.
- בתום הבישול מוציאים את הכדורים מהסיר ומגישים על מצע אורז.
0 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
- מנות
- 20 קניידלך
קניידלך של עומר בהט
תמיד חיפשתם קניידלך טבעוני שיהיה גם פשוט להכנה וגם ירגיש כמו הדבר האמיתי? תשכחו מתערובות מוכנות, תשכחו מלריב עם נקודת הרתיחה של המים כדי שהקניידלך לא יתפרקו. השנה עושים קניידלך כמו שקניידלך צריכים להיות – גמישים, עמידים במים, עם טעם של קמח מצות וריח של המטבח של סבתא.
- רמת קושי
- בינוני
פלפלי רמירו ממולאים בריזוטו חיטה
פלפלי רמירו (או רומרו) הם הפלפלים הארוכים שבטעות אפשר לחשוב שהם חריפים. בדרך-כלל הם אדומים אך ניתן למצוא גם ירוקים וצהובים. טעמם מתוק והם טובים להכנת סלטים, רטבים וגם למילוי.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 25 דקות
פטריות ממולאות בטופו ובבצל
האם יש דבר טעים כמו פטריות ממולאות? בוחרים מילוי, שמים בתנור וכל סובבי השולחן נהנים.