אהבת את המתכון?
המתכון הזה הוא חלק מהמתכונים היומיים שיכולים להישלח אליך
חינם באתגר 22
אורז מוקפץ
דרך מעולה להשתמש בירקות שיש לכם במקרר ובאורז ישן. אפשר לבחור אילו ירקות שיש לכם שלא צריכים בישול ארוך – פטריות, כרוב, כרובית, ברוקולי וכו'.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 30 דקות
- מנות
- 6 מנות
- מטבח
- סיני
מרכיבים
לרוטב
- 3 כפות חומץ
- 3⁄4 כוס רוטב סויה (כדאי לשים פחות אם האורז שאתם משתמשים בו הומלח)
- 1⁄2 כוס סוכר חום
- מים חמים
- צ'ילי יבש/סריראצה (לא חובה)
לתבשיל
- 300 גר' טופו חתוך לקוביות
- שמן לטיגון
- 1 גמבה חתוכה לקוביות
- 1 גזר חתוך לקוביות
- 1 כפית קורנפלור
- 2 כפות מים
-
2 כוסות אורז לבן מבושל (אפשר להשתמש באורז ישן מהמקרר)
-
1⁄2 כוס אפונה
-
1 קלח תירס (גרעינים מופרדים)
הוראות הכנה
מכינים את הרוטב
- מערבבים את כל רכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. שימו לב שהסוכר נמס.
מכינים את התבשיל: שלבים 1 ו2 לא חובה וניתן לדלג עליהם
- מחממים טוסטר אובן לטמפרטורה הגבוהה ביותר.
- משמנים את תבנית האפייה ואופים את הטופו בערך 10-15 דקות עד שנהיים קריספיים ומקבלים גוון חום בהיר.
- מחממים את הווק עם מעט שמן עד שהשמן מוציא מעט עשן.
- שמים את הגמבה והגזר על הווק החם ומטגנים בערך דקה מבלי לערבב על מנת שיקבל צבע חום כהה ומעט שרוף. חשוב שהירקות יהיו על החלק התחתון של הווק, אחרת לא יקבלו צבע. אם הווק לא מספיק גדול מומלץ לשים חלק מהירקות, להוציא ברגע שקיבלו גוון חום ואז לשים את שאר הירקות.
- מוציאים את הירקות מהווק ושמים בו את הרוטב.
- מערבבים את 2 כפות המים עם כפית הקורנפלור ומוסיפים לווק.
- מביאים לרתיחה ונותנים לבעבע במשך 3 דקות.
- מוסיפים את האורז, הטופו ושאר הירקות ומערבבים היטב.
2 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
- מטבח
- אסייתי
סלט נבטים ואטריות אורז
קבלו מתכון לסלט אסייתי מופלא בטעמו – סלט נבטים ואטריות אורז עשיר בירקות ובטעמים אסייתיים.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 40 דקות
- מנות
- 4 מנות
- מטבח
- אסייתי
טופו עם ירקות ואטריות שעועית
מי לא אוהב מוקפצים? 😍 קבלו מתכון למוקפץ טעים ביותר, עם טופו ירקות ואטריות שעועית.
- רמת קושי
- קל
נתחי סויה ברוטב תפוזים וג'ינג'ר
בדקנו את המוצר החדש של טבעול – "נתחי סויה דמויי עוף". מדובר בנתחים שאכן מבחינת השימוש הקולינרי שלהם מזכירים בשר עוף, עסיסיים, טבעוניים ועשירים בחלבון. ניתן לשלבם במגוון מתכונים בתפקיד "העוף", רק בלי התרנגולת! שמחנו לגלות שרשימת הרכיבים קצרה וכוללת שישה רכיבים בלבד, בלי שמות…
