תבשיל עדשים ומנגולדאלונה להבתבשיל עדשים ומנגולדאלונה להבתבשיל עדשים ומנגולד מקרובאלונה להב

תבשיל עדשים ומנגולד

תבשיל עדשים ומנגולד הוא תבשיל מפנק ופשוט להכנה, שכולל שפע של טעמים מזינים ובריאים.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה
מנות
4 מנות

מרכיבים

  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כף שמן זית
  • 1 חבילת עלי מנגולד (10-15 עלים), שטופים היטב וקצוצים גס
  • 1 עגבנייה, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1 כף אבקת מרק ירקות, עדיף אורגנית (לא חובה)
  • 1 כוס וחצי עדשים ירוקות, שהושרו במים במשך מספר שעות
  • 1-2 שיני שום
  • 1 כף מיץ לימון
  • תבלינים: פפריקה, פלפל שחור ומלח

הוראות הכנה

  1. בתוך סיר בינוני מטגנים את הבצל עם שמן הזית עד להזהבה.
  2. מוסיפים את עלי המנגולד לטיגון קצר.
  3. מוסיפים את קוביות העגבנייה, אבקת המרק ומעט מים, ומבשלים עד שהאבקה נמסה.
  4. מוסיפים את העדשים עם השום, מיץ הלימון והתבלינים (מלבד המלח) ומכסים במים.
  5. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה, עד שהעדשים מתרככות (25-20 דקות).
  6. מוסיפים מלח ותבלינים אחרים, לפי הטעם.

טיפים להכנת תבשיל עדשים ומנגולד חלומי במיוחד

לסעודה משביעה ביותר ולקבלת חלבון מלא, ניתן להוסיף בשלב 5 מספר כפות בורגול.

אם תרצו לגוון את מנות העדשים שלכם, אנחנו ממליצים להכין גם מרק תפוחי אדמה ועדשים שישמח לככב על השולחן שלכם.

דרגו את המתכון:
75 דירוגים, 3.2 מתוך 5
guest
6 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם