לביבות מנגולדאלונה להבלביבות מנגולדאלונה להב

לביבות מנגולד

מתכון פשוט ומהיר ללביבות מנגולד פריכות ומדהימות שלא תוכלו להפסיק לאכול. אלו לביבות שירשימו את האורחים שלכם, וישתלבו נהדר עם כל מטבל מלוח.

רמת קושי
קל
זמן כולל
25 דקות
מנות
10 לביבות

מרכיבים

  • 1 תפוח אדמה, מגורר
  • 1 צרור עלי מנגולד
  • 1 קישוא קטן, קצוץ
  • 12 בצל קצוץ
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. מניחים את תפוח האדמה המגורר על גבי מגבת, בקערה עם מעט מלח, למשך 10 דקות. המלח והמגבת יעזרו להוצאת המים מתפוחי האדמה, והקערה תמנע את לכלוך השיש.
  2. לאחר שחיכינו 10 דקות, סוחטים את המים מתפוח האדמה המגורר.
  3. מטגנים את המנגולד, הקישוא והבצל עם מעט מלח, עד שהבצל נהיה שקוף והמנגולד מצטמצם.
  4. מתבלים בפלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מחממים מחבת עם מעט שמן.
  6. מערבבים את תערובת הירקות עם תפוחי האדמה, ויוצרים קציצות.
  7. שמים את הקציצות על המחבת שחוממה מראש, ומטגנים על אש בינונית עד שנוצרת בתחתית כל לביבה שכבה קריספית. טגנו את הלביבות כ-5 דקות מכל צד.
  8. חשוב להניח את הלביבות על המחבת ולא להזיז או לנסות להפוך אותן עד שנוצרת השכבה הקריספית, כי אחרת הן יתפרקו.

הצעת הגשה ללביבות מנגולד

מומלץ להגיש את הלביבות עם טחינה ולסחוט מעליהן מעט לימון.

דרגו את המתכון:
28 דירוגים, 3 מתוך 5
guest
7 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם