אפיו - פרוסות ראש סלרי בתחמיץאפיו - פרוסות ראש סלרי בתחמיץ

אפיו

תבשיל ראש סלרי וגזר מוחמץ

4
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

אוהבים שורש סלרי וגזר מוחמץ? המתכון הזה לאפיו הוא בדיוק בשבילכם!
אפיו הוא מתאבן ספרדי-יהודי מסורתי מארצות הבלקן, שעשוי משורש סלרי מוחמץ וגזר כבוש. מקובל להגיש את האפיו לפני ארוחת חגי שלוש הרגלים. האפיו הוא אופציה ממש מגניבה ומסוגננת למנת צד יוצאת מהכלל, שתקשט בשמחה את שולחן החג שלכם.

רמת קושי
קל
זמן כולל
45 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
מזרח אירופאי, בלקני

מרכיבים

  • 2 גזרים
  • 3 שורשי סלרי גדולים
  • 13 כוס שמן
  • 1 12 כוסות מים
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כוס מיץ לימון טרי

הוראות הכנה

  1. קולפים את הגזרים ואת שורשי הסלרי.
  2. פורסים את שורש הסלרי והגזרים לפרוסות ומעבירים לסיר.
  3. מערבבים את השמן עם המים והתבלינים ויוצקים על הירקות.
  4. מביאים את הנוזלים לרתיחה ומקטינים את האש. מבשלים על אש קטנה כעשרים דקות, עד שהירקות מתרככים.
  5. מוסיפים את מיץ הלימון ומחממים עוד דקה.
  6. מסדרים על כל צלחת פרוסת סלרי ועליה פרוסת גזר, ויוצקים מן הרוטב.

הצעת הגשה לאפיו גזר מוחמץ וסלרי כבוש טעים במיוחד

את האפיו נהוג להגיש קר. בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

רמת קושי
קל
זמן כולל
25 דקות
מנות
4 מנות
מטבח
מרוקאי