פאי תפוחים עם צימוקים

פאי תפוחים עם צימוקים

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

קבלו מתכון נפלא לפאי תפוחים בתוספת של צימוקים. מתאים לראש השנה, לשאר החגים, לארוחות חגיגיות או סתם כנשנוש שימתיק את היום.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-30 דקות
מנות
8 מנות

מרכיבים

  • 2 בננות
  • 2 כוס קמח מחיטה מלאה (או קמח לבן רגיל)
  • 1 כף סוכר חום
  • 12 כפית מלח
  • 6 תפוחים בינוניים
  • 12 כוס צימוקים
  • 2 כפות קינמון
  • 1 כף אבקת זנגביל (אופציונלי)
  • 1 כף מיץ לימון (אופציונלי)

הוראות הכנה

  1. מערבבים את הבננה, הקמח, הסוכר והמלח במעבד מזון עד לקבלת עיסה אחידה ללא גושים.
  2. מוסיפים לעיסה שהתקבלה 1-3 כפיות מים חמים כך שייווצר בצק לח שאינו מתפורר אבל גם אינו דביק יתר על המידה.
  3. באמצעות מערוך מרדדים מחצית מכמות הבצק לעלה דק מאוד, ומכניסים אותו לתבנית עגולה ששומנה קלות. את המחצית השניה שומרים לכיסוי הפאי.
  4. חותכים את התפוחים לפרוסות דקות, מערבבים אותם עם הצימוקים, הקינמון, הזנגביל ומיץ הלימון, ומניחים את התערובת על הבצק.
  5. מכסים את התפוחים בבצק שנותר, לאחר שמרדדים גם אותו לעלה דק. לחלופין ניתן לחתוך את הבצק לרצועות ולארוג אותן בתבנית שתי וערב מעל התפוחים.
  6. אופים בתנור בחום בינוני (180°) במשך כ-50 דקות, עד להשחמת הבצק.
דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם