ערבבו את שמן הקוקוס והסוכר החום יחד, ולאחר מכן הוסיפו את תמצית הווניל.
ערבבו ידנית את המצרכים היבשים עם התערובת הרטובה, עד שמתקבלת עיסה פירורית.
הוסיפו את חלב הסויה וערבבו היטב.
פזרו את שבבי השוקולד צ'יפס. ניתן תמיד להוסיף עוד שוקולד, או להקטין את כמות השוקולד בהתאם לטעם האישי.
בדקו שהעיסה דביקה מספיק והתחילו לכדרר לכדורים. אם העיסה לא דביקה מספיק, הוסיפו עוד חלב צמחי בהדרגה.
סדרו את הכדורים על גבי תבנית מכוסה בנייר אפייה. שמרו על מרחקים ביניהם, כי העוגיות ישתטחו ויתרחבו בתנור. במידה והשתמשתם בשמן נייטרלי ולא בשמן קוקוס, שטחו את הכדורים לפני האפייה.
אפו את העוגיות למשך 15 דקות. הקצוות יתקשו ומרכז העוגייה יושחם. אחרי שתוציאו את העוגיות מהתנור הן עדיין יהיו רכות, אבל הן יתקשו מעט בזמן הקירור.
הצעת הגשה
מומלץ להגיש לצד כוס תה צמחים או קפה על בסיס חלב צמחי.