עוגיות דלעת וקוקוס

עוגיות דלעת וקוקוס

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
עוגיות רכות וממכרות, שזכו להרבה מחמאות גם מטועמים שהתייחסו בספקנות לרעיון של דלעת בעוגיות. יש בהן מעט קמח, ולעומת זאת הרבה קוקוס ותבלינים שמעניקים להן טעם עשיר. מבוסס על מתכון מהבלוג Versatile Vegetarian Kitchen
רמת קושי
קל

מרכיבים

  • 34 כוס מחית דלעת (הסבר בהמשך)
  • 12 כוס קמח
  • 1 כוס שבבי קוקוס
  • 14 כפית סודה לשתייה
  • 14 כפית אבקת אפייה
  • 1 כף קורנפלור
  • 14 כפית מלח
  • 14 כפית הל
  • קורט אגוז מוסקט
  • 14 כוס שמן
  • 12 כוס סוכר

הוראות הכנה

מחית הדלעת:

בארה"ב ובחנויות מסוימות בישראל ("מזרח-מערב" למשל) ניתן להשיג שימורים של מחית דלעת. אבל גם די פשוט להכין בבית:

  1. לוקחים דלעת (כ-400 גרם, אבל המשקל משתנה בהתאם לכמות הגרעינים למשל), חותכים לקוביות, ומבשלים במים או בסיר עם רשת אידוי. לאחר מכן מוציאים את הקוביות במזלג ומקלפים עם סכין – אפשר גם לקלף לפני הבישול, אבל אחריו הקילוף קל יותר.

העוגיות:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, ופורשים נייר אפייה על תבנית גדולה.
  2. מערבבים בקערה: קמח, קוקוס, סודה לשתייה, אבקת אפייה, קורנפלור, מלח ותבלינים.
  3. טוחנים את הדלעת, ובקערה גדולה מערבבים את מחית הדלעת עם השמן והסוכר. יש שבוחרים לטחון את הסוכר לפני כן לפיזור אחיד יותר, אבל זה לא הכרחי.
  4. מעבירים את המרכיבים היבשים לקערת המרכיבים הרטובים, תוך כדי ערבוב, עד שלא רואים גושי קמח. מתקבלת עיסה דלילה למדי.
  5. יוצקים את העוגיות לתבנית בעזרת כף (עדיף להשתמש בכף קעורה יחסית), ואופים 15-18 דקות. לאחר האפייה ממתינים כ-10 דקות, ומניחים לעוגיות להתקרר ולהתקשות. הן נותרות רכות ובמרקם קצת עוגתי, ויש לאחסן אותן במקרר, בקופסה אטומה מרופדת במפית או בנייר סופג.
דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם