עוגיות דלעת וקוקוס

עוגיות דלעת וקוקוס

עוגיות רכות וממכרות, שזכו להרבה מחמאות גם מטועמים שהתייחסו בספקנות לרעיון של דלעת בעוגיות. יש בהן מעט קמח, ולעומת זאת הרבה קוקוס ותבלינים שמעניקים להן טעם עשיר. מבוסס על מתכון מהבלוג Versatile Vegetarian Kitchen
רמת קושי
קל

מרכיבים

  • 34 כוס מחית דלעת (הסבר בהמשך)
  • 12 כוס קמח
  • 1 כוס שבבי קוקוס
  • 14 כפית סודה לשתייה
  • 14 כפית אבקת אפייה
  • 1 כף קורנפלור
  • 14 כפית מלח
  • 14 כפית הל
  • קורט אגוז מוסקט
  • 14 כוס שמן
  • 12 כוס סוכר

הוראות הכנה

מחית הדלעת:

בארה"ב ובחנויות מסוימות בישראל ("מזרח-מערב" למשל) ניתן להשיג שימורים של מחית דלעת. אבל גם די פשוט להכין בבית:

  1. לוקחים דלעת (כ-400 גרם, אבל המשקל משתנה בהתאם לכמות הגרעינים למשל), חותכים לקוביות, ומבשלים במים או בסיר עם רשת אידוי. לאחר מכן מוציאים את הקוביות במזלג ומקלפים עם סכין – אפשר גם לקלף לפני הבישול, אבל אחריו הקילוף קל יותר.

העוגיות:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, ופורשים נייר אפייה על תבנית גדולה.
  2. מערבבים בקערה: קמח, קוקוס, סודה לשתייה, אבקת אפייה, קורנפלור, מלח ותבלינים.
  3. טוחנים את הדלעת, ובקערה גדולה מערבבים את מחית הדלעת עם השמן והסוכר. יש שבוחרים לטחון את הסוכר לפני כן לפיזור אחיד יותר, אבל זה לא הכרחי.
  4. מעבירים את המרכיבים היבשים לקערת המרכיבים הרטובים, תוך כדי ערבוב, עד שלא רואים גושי קמח. מתקבלת עיסה דלילה למדי.
  5. יוצקים את העוגיות לתבנית בעזרת כף (עדיף להשתמש בכף קעורה יחסית), ואופים 15-18 דקות. לאחר האפייה ממתינים כ-10 דקות, ומניחים לעוגיות להתקרר ולהתקשות. הן נותרות רכות ובמרקם קצת עוגתי, ויש לאחסן אותן במקרר, בקופסה אטומה מרופדת במפית או בנייר סופג.
דרגו את המתכון:
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
אנה
אנה
19 בפברואר 2021 20:46

אפיתי את העוגיות, יצאו טעימות מאוד. לא היה לי הל, החלפתי בכינמון. עבד טוב. אבל לא שמתי סודהה לשתיה וגם לא אבקת אפייה, שהם חומרים כימיים מזיקים ומיותרים. העוגיות יצאו יפות וטעימות בלי לתפוח.

ג'ודי
ג'ודי
1 במרץ 2021 11:32
תגובה ל  אנה

מתכון נחמד שקונים חתיכה דלעת ולא צריכים כל כך הרבה…
במקום להשתמש בכוס שביבי קוקוס, עשיתי חצי כוס קוקוס וחצי כוס שקדים טחונים. יצא טעים..

אולי יעניין אותך גם