אהבת את הסלט שלנו?
יש לנו עוד המון מתכונים מדהימים וטיפים לבישול קל, בריא והכי חשוב – טעים, חינם באתגר 22.
סלט עדשים וטופו
זהורית שייחי / מחברת הספר "טופו"
קטניות נתפסות בדרך-כלל כמאכל חורפי, שאין חשק לאכול בימים חמים. עם בוא האביב אנו מפרסמים מתכון לסלט המכיל שני סוגי קטניות, אך שלא כמו המאכלים החורפיים, הוא מוגש קר. המתכון לקוח מהספר "טופו" של זהורית שייחי.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 10 דקות
מרכיבים
- 300 גרם טופו
- 2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות
- 2 כפות שמן
- 2 כפות חומץ
- 2 כפות קארי
- 1.5 כפיות מלח
- 1⁄4 כפית פלפל
- 1⁄2 בצל
- 1 מלפפון חמוץ
- 3 גבעולי סלרי
- 1 גזר
הוראות הכנה
- מפוררים את הטופו ומערבבים בקערה עם העדשים.
- בקערה נפרדת מערבבים את השמן, החומץ, הקארי, המלח והפלפל, ושופכים על תערובת הטופו והעדשים.
- קוצצים את הבצל ואת המלפפון החמוץ, חותכים את הסלרי לפרוסות דקות, ומגרדים את הגזר.
- מוסיפים לקערה את הירקות, מערבבים ומשפרים את התיבול בהתאם לצורך.
- מגישים קר.
0 תגובות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
סלט תרד, גמבה, חצילים וטופו
מתכון לסלט מפנק עם עלי תרד טריים, גמבה, טופו וחצילים, טעים במיוחד ומעניק לנו ארוחה גם טעימה וגם מזינה.
- רמת קושי
- קל
סלט עלי בייבי, אלפלפה, סלרי ואפרסמון
מתכון לסלט טעים, קיצי ומרענן עם עלי בייבי, נבטים ועוד. מתאים לקיץ, לרענון של ארוחות כבדות ומתי שנוח. 🙂
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 10 דקות
- מנות
- 3 מנות
- מטבח
- ישראלי
סלט סלרי, חסה ואגוזים
מי אמר שסלט סלרי חייב להיות משעמם? הכנו לכם מתכון לסלט סלרי עם עלים שכולל חסה טרייה, אגוזים קראנצ'יים ורוטב לסלט חסה – והוא פשוט מושלם!