סלט עדשים וטופו

סלט עדשים וטופו

מחברת הספר "טופו"
קטניות נתפסות בדרך-כלל כמאכל חורפי, שאין חשק לאכול בימים חמים. עם בוא האביב אנו מפרסמים מתכון לסלט המכיל שני סוגי קטניות, אך שלא כמו המאכלים החורפיים, הוא מוגש קר. המתכון לקוח מהספר "טופו" של זהורית שייחי.
רמת קושי
קל
זמן כולל
10 דקות

מרכיבים

  • 300 גרם טופו
  • 2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות חומץ
  • 2 כפות קארי
  • 1.5 כפיות מלח
  • 14 כפית פלפל
  • 12 בצל
  • 1 מלפפון חמוץ
  • 3 גבעולי סלרי
  • 1 גזר

הוראות הכנה

  1. מפוררים את הטופו ומערבבים בקערה עם העדשים.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את השמן, החומץ, הקארי, המלח והפלפל, ושופכים על תערובת הטופו והעדשים.
  3. קוצצים את הבצל ואת המלפפון החמוץ, חותכים את הסלרי לפרוסות דקות, ומגרדים את הגזר.
  4. מוסיפים לקערה את הירקות, מערבבים ומשפרים את התיבול בהתאם לצורך.
  5. מגישים קר.
דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם