אהבת את הסלט שלנו?
יש לנו עוד המון מתכונים מדהימים וטיפים לבישול קל, בריא והכי חשוב – טעים, חינם באתגר 22.
סלט עדשים וטופו
זהורית שייחי / מחברת הספר "טופו"
קטניות נתפסות בדרך-כלל כמאכל חורפי, שאין חשק לאכול בימים חמים. עם בוא האביב אנו מפרסמים מתכון לסלט המכיל שני סוגי קטניות, אך שלא כמו המאכלים החורפיים, הוא מוגש קר. המתכון לקוח מהספר "טופו" של זהורית שייחי.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 10 דקות
מרכיבים
- 300 גרם טופו
- 2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות
- 2 כפות שמן
- 2 כפות חומץ
- 2 כפות קארי
- 1.5 כפיות מלח
- 1⁄4 כפית פלפל
- 1⁄2 בצל
- 1 מלפפון חמוץ
- 3 גבעולי סלרי
- 1 גזר
הוראות הכנה
- מפוררים את הטופו ומערבבים בקערה עם העדשים.
- בקערה נפרדת מערבבים את השמן, החומץ, הקארי, המלח והפלפל, ושופכים על תערובת הטופו והעדשים.
- קוצצים את הבצל ואת המלפפון החמוץ, חותכים את הסלרי לפרוסות דקות, ומגרדים את הגזר.
- מוסיפים לקערה את הירקות, מערבבים ומשפרים את התיבול בהתאם לצורך.
- מגישים קר.
0 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 20 דקות
- מנות
- 8 מנות
סלט טונה טבעוני
לפעמים אנשים נוטים לקחת מוצרים שיש להם היסטוריה ארוכה ומכובדת משל עצמם, ולקרוא להם "תחליפי בשר". טופו הוא דוגמה מעולה: חומר גלם ורסטילי ואהוב יותר מאלפיים שנה, כולל במספר מטבחים שכוללים גם בשר, מקבל את הכינוי "תחליף" רק בגלל שעד לפני עשור או שניים לא היה מוכר אצלנו. ג'ק פרוט ירוק…
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 25 דקות
- מנות
- 2 מנות
- מטבח
- אסייתי
סלט וואקמה ואטריות שעועית
מתכון לסלט עם אצות וואקאמה ואטריות שעועית אסייתי. הסלט קל להכנה, עשיר וטעים.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- שעה ו-55 דקות
- מנות
- 4 מנות
כרוב אדום ביין
כרוב אדום ביין זו מנה מסקרנת שכדאי לכם להכין! המתיקות המבושמת של הריבה והיין מוסיפים לכרוב ארומה ייחודית, אלגנטית וטעימה – שמבליטה את נפלאות הכרוב האדום והוורסטיליות שלו.