מתכון: תבשיל עדשים ומנגולד
רשימת המרכיבים
- חבילת עלי מנגולד (15-10 עלים) מנוקים וקצוצים גס
- כוס וחצי עדשים ירוקות שהושרו במים במשך כמה שעות
- בצל קצוץ
- עגבנייה קלופה וחתוכה לקוביות
- כף מיץ לימון
- כף שמן זית
- כף אבקת מרק ירקות, עדיף אורגנית (לא חובה)
- 2-1 שיני שום
- תבלינים: פפריקה, פלפל שחור ומלח
הוראות הכנה
- בתוך סיר בינוני מטגנים את הבצל עם שמן הזית עד להזהבה, מוסיפים את עלי המנגולד לטיגון קצר.
- מוסיפים את קוביות העגבנייה, אבקת מרק ומעט מים ומבשלים עד שהאבקה נמסה.
- מוסיפים את העדשים עם השום, מיץ הלימון והתבלינים (מלבד המלח) ומכסים במים.
- מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שהעדשים מתרככות (25-20 דקות).
- מוסיפים מלח ותבלינים אחרים לפי הטעם.
הערה: לסעודה משביעה יותר וחלבון מלא, אפשר להוסיף בשלב 4 כמה כפות בורגול.
המתכון מבוסס על הבלוג "סיר המוסר", מאת "אליזבת".

( 45 גולשים דירגו את המתכון עד כה )