מומלץ אתגר 22
פיצה טבעונית ביתיתסיגל בן-דוד

פיצה טבעונית

מתכון לפיצה טבעונית ביתית מדהימה! הבצק הפריך, הרוטב הסמיך והגבינה הנמתחת יוצרים ביחד פיצה מגרה שמתאימה לכל זמן ולכל אירוע, הבטחה שלנו 😉.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעה ו-55 דקות
מנות
פיצה בינונית
מטבח
איטלקי

מרכיבים

החומרים לבצק:

  • 1.5 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים
  • 12 כפית מלח
  • 12 כפית סוכר
  • 3 כפות שמן
  • 12 כוס מים

החומרים לרוטב:

  • 1 בצל
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום
  • 1 עגבנייה
  • 100 גרם רסק עגבניות (קופסה קטנה)
  • 12 כוס מים
  • 12 כפית מלח
  • 14 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית אורגנו / בזיליקום יבש

החומרים ל"גבינה":

  • 4 כפות טופו מגורר
  • 3 כפות שמן
  • 2 כפות שמרי בירה
  • 1 כף רוטב סויה

הוראות הכנה

מכינים את הבצק:

  1. מערבבים את חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק אחיד, רך וגמיש.
  2. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת, ומניחים לו לתפוח כשעה, עד להכפלת הנפח.

בינתיים מכינים את הרוטב:

  1. קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן עד להזהבה, פורסים את השום וקוצצים את העגבנייה, מוסיפים למחבת ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות.
  2. מוסיפים את רסק העגבניות, המים והתבלינים, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות, עד לקבלת רוטב סמיך.

מכינים את ה"גבינה":

  1. מערבבים את חומרי הגבינה.

מרכיבים את הפיצה:

  1. מרדדים את הבצק על תבנית משומנת (קוטר 25 ס"מ), יוצקים מעל את הרוטב, מפזרים את הגבינה, ואופים בחום של 230 מעלות למשך 15 דקות.

טיפים והצעות גיוון

ניתן לפזר על הפיצה לפני האפייה פרוסות פטריות, זיתים או תוספות אחרות.

ניתן להחליף את ה"גבינה" בגבינה צהובה טבעונית מוכנה.

אפשר להוסיף לרוטב העגבניות, או לפזר על הפיצה (לפני או אחרי האפייה) עשבי תיבול מיובשים, כמו אורגנו או בזיליקום.

במאפים מומלץ להשתמש בתערובת של קמח מלא וקמח לבן ביחס של 1:1.

דרגו את המתכון:
122 דירוגים, 3.8 מתוך 5
guest
9 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם