אצ'ר הודי (צ'אטני)

אצ'ר הודי (צ'אטני)

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
ארוחה הודית אינה יכולה להיות מושלמת בלי חמוצים. האצ'ר, "העמבה ההודית", הוא מתוק, חמוץ וחריף ומתאים גם כמתאבן וגם כתוספת למנה העיקרית. ישנם סוגים רבים של אצ'ר, והנפוץ ביותר בהודו עשוי ממנגו ירוק.
רמת קושי
קל
זמן כולל
שעתיים ו-15 דקות
מטבח
הודי

מרכיבים

חומרים עבור אצ'ר בכמות עד ליטר אחד

  • 2 כפות זרעי חרדל
  • 4 גבעולים של עלי וופלה (קארי) קצוצים (רק העלים). אלה הם עלים בעלי טעם חזק ומיוחד שגדלים על עץ שיובא מקוצ'ין. ניתן להשיג בחנויות תבלינים מיוחדות או אצל כל משפחה קוצ'ינית שמכבדת את עצמה. אפשר להחליף בכף זרעי כוסברה.
  • 1 (או לפי הטעם) פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 ק"ג מנגו ירוק חתוך לקוביות קטנות
  • 12 כף כורכום
  • 12 כף כמון
  • 12 כף פפריקה חריפה
  • 1 כפית גדושה ג'ינג'ר יבש טחון
  • מלח לפי הטעם
  • 3 כפות חומץ
  • 12 כף סוכר
  • 1 כף רסק עגבניות
  • שמן קנולה לטיגון

הוראות הכנה

  1. מחממים שמן ומטגנים עם מכסה סגור את זרעי החרדל עד שיתפחו (כמו פופקורן).
  2. מוסיפים את הוופלה והפלפל החריף ומטגנים קלות.
  3. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה.
  4. מוסיפים את המנגו ומעט מים, מביאים לרתיחה קלה ומאדים על אש קטנה עד שהפרי מתרכך (כשעה).
  5. מוסיפים תבלינים וממשיכים לבשל עד שהמנגו שקוף וכל מה שנותר מהנוזלים הוא סירופ סמיך (כשעה נוספת).
  6. כשהפרי רך מוסיפים את החומץ, הסוכר ורסק העגבניות, ומאדים לכמה דקות נוספות.
דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם