תבשיל שעועית אזוקי עם ירקות כתומים מוגש לצד אורזאלונה להבמבט מלמעלה על תבשיל שעועית אזוקי עם ירקות כתומים מוגש לצד אורזאלונה להב

שעועית אזוקי בירקות כתומים

מתכון פשוט, בריא וטעים לתבשיל שעועית אזוקי בירקות כתומים. שעועית אזוקי היא שעועית אדמדמה וקטנה, והיא עשירה בברזל, סיבים תזונתיים וחלבון.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-10 דקות
מנות
4 מנות

מרכיבים

 

  • 1 כוס שעועית אזוקי, מושרית למשך הלילה
  • 1 בצל
  • 2 גזרים
  • 1 בטטה גדולה
  • 12 ק"ג דלעת
  • לתיבול: חוויאג' למרק, פלפל שחור ומלח לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. מבשלים את השעועית עם חצי כפית סודה לשתייה עד שהיא רכה (בערך 40 דק').
  2. חותכים לקוביות ומטגנים במעט שמן זית את הבצל. קולפים וחותכים לקוביות את שאר הירקות, מוסיפים לבצל כשמזהיב ומטגנים עוד קצת.
  3. מוסיפים מים רותחים, קצת מתחת לגובה פני הירקות, ומבשלים עד שמתרככים.
  4. מסננים את השעועית מנוזלי הבישול ומוסיפים לירקות. מתבלים בחוויאג' למרק ובמלח לפי הטעם.

הערות והמלצות

מומלץ להגיש עם אורז מלא או עם דגן אחר ליצירת חלבון מלא.

ניתן לשחק עם התיבול לפי הטעם- במקום או בנוסף לתיבול הקיים אפשר להוסיף איזה תבלינים שרוצים.

דרגו את המתכון:
77 דירוגים, 3.2 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם