קציצות שעועית אזוקיOrion Anetaקציצות שעועית אזוקיOrion Aneta

קציצות שעועית אזוקי

קציצות שעועית אזוקי עם גזר וערמונים

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
מתכון לקציצות שעועית אזוקי קלות להכנה, עם המון חלבון וטעימות במיוחד!
רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-15 דקות
מנות
35 קציצות בינוניות

מרכיבים

  • 10 גזרים
  • 4 עגבניות מיובשות
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות רוזמרין
  • 1 כוס שיבולת שועל
  • 2 כוסות שעועית אזוקי מבושלת
  • 10 ערמונים מבושלים
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • כמון
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה

  1. צולים את הגזרים שלמים (עם הקליפה) בתנור שחומם ל-160 מעלות עד שהגזרים רכים (בערך 15 דקות) ואז מקלפים את הגזרים.
  2. שמים את העגבניות המיובשות במים חמים ל-10 דקות ושומרים את המים.
  3. קוצצים את הבצל, השום והרוזמרין.
  4. שמים את שיבולת השועל במעבד מזון וטוחנים עד שהופך לקמח.
  5. שמים את כל הרכיבים במעבד מזון וטוחנים (עדיף לעשות את זה בשלבים בהתאם לגודל המעבד שלכם). אם התערובת סמיכה מדי שמים ממי ההשרייה של העגבניות.
  6. בידיים רטובות יוצרים קציצות ואופים בתנור בחום של 160 מעלות ל-45 דקות.

הערות

הקציצות יכולות להישמר שבוע במקרר. רק צריך לחמם ולהגיש 🙂

הצעת הגשה

את הקציצות מומלץ להגיש לצד אורז. מתכון לאורז בקינמון עם אפונה ותפוחי אדמה.

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם