גבינת שקדים מתובלת

גבינת שקדים מתובלת

אין דבר יותר מספק מלקחת שקדים ולהפוך אותם לגבינה מתובלת שאי אפשר להפסיק לאכול.

רמת קושי
בינוני
זמן כולל
16 שעות ו-20 דקות

מרכיבים

  • 4 כוסות שקדים שהושרו כל הלילה
  • 1 כוס מים
  • 4 כמוסות אסידופולוס ממקור לא חלבי
  • שקית גבינה מבד גבינה (ניתן להשיג בחנויות טבע, בתי מרקחת ובחנויות מתמחות)

חומרים לתיבול

  • 8 כפיות צנוברים טחונים
  • 8 כפיות בצל סגול קצוץ דק
  • 4 כפיות בצל ירוק קצוץ דק
  • 8 כפיות מיסו בהיר ממקור צמחי
  • 4 שיני שום כתושות
  • 4 כפיות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 8 כפיות שמיר קצוץ דק
  • פלפל לפי הטעם
  • אפשר מעט שמן זית

הוראות הכנה

הכנת הגבינה

  1. לחלוט את השקדים במים רותחים ולקלוף אותם.
  2. להכניס את השקדים, המים ותוכן כמוסות האסידופולוס לבלנדר ולטחון עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. להניח את השקית בפתחו של כד ולשפוך את תכולת הבלנדר לתוך השקית.
  4. לאחר שהשקית הגירה את נוזליה, להוציא אותה ולסחוט אותה בחוזקה לתוך הכד.
  5. לקשור את השקית היטב ולהניח במרכז קערה רחבה, כשחפץ כבד מונח עליה כדי שתגיר את שארית הנוזלים. את הקערה יש להניח במקום חמים, למשך 10-7 שעות.
  6. מתקבל ממרח לבן וטעים, מעט חמצמץ, הנשמר בקירור כ-3 ימים.

הוספת התיבול

  1. להניח את הגבינה המוכנה בבלנדר ולהוסיף את חומרי התיבול. לטחון עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. אם הממרח יבש מדי, אפשר להוסיף מעט ממי השקדים שנותרו בתהליך הסחיטה, או מים, או שמן זית.

טיפים

מומלץ למרוח על לחם.

סדנת אוכל טבעונאי במרכז הצמחוני בירושלים

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם