ממרח עשבי תיבול (צ'ימיצ'ורי)

ממרח עשבי תיבול (צ'ימיצ'ורי)

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

צ'ימיצ'ורי הוא רוטב עשבי תיבול ארגנטינאי. הוא יכול לשמש כממרח "סולו" ללחם, כתוספת לסנדוויץ' עם טופו, כמרינדה לטופו או לטמפה, או כרוטב לתבשילים שונים. ניתן לרכוש אותו מוכן בחנויות או להכין לבד בבית, לפי המתכון הבא.

רמת קושי
קל
זמן כולל
10 דקות
מטבח
ארגנטינאי

מרכיבים

  • 3 כוסות עלי פטרוזיליה
  • 1 כוס עלי כוסברה
  • 12 כוס שמן זית
  • 14 כוס מיץ לימון סחוט (או חצי כוס חומץ)
  • 3 שיני שום
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון וקוצצים גס.
  2. מעבירים לצנצנת זכוכית ומאחסנים במקרר.
  3. מגישים קר.

הצעות גיוון להכנת צ'ימיצ'ורי

לגיוון ממרח הצ'ימיצ'ורי ניתן להוסיף מספר כפות עלי עשבי תיבול נוספים (כגון נענע, טימין, רוזמרין ואורגנו), חצי פלפל אדום חריף (או מעט צ'ילי יבש), גמבה ללא גרעינים, בצל קצוץ, או כף חרדל.

ניתן לקצוץ דק את המרכיבים בסכין, משום שממילא רצוי לא להגיע למרקם חלק לגמרי.

כדי להפוך את הממרח לרוטב או למרינדה, יש להוסיף מים.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם