ממרח טופו בעשבי תיבולסיגל בן-דוד

ממרח טופו בעשבי תיבול

32
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

קבלו מתכון שכמה שהוא קל להכנה, ככה הוא טעים. ממרח טופו בעשבי תיבול מהיר, עשיר בחלבון, והכי חשוב – עם טעם משגע!

רמת קושי
קל
זמן כולל
5 דקות

מרכיבים

  • 300 גרם טופו (גוש, רצוי טופו רך)
  • 5 כפות מיץ לימון
  • 3 שיני שום
  • 14 כוס עלי שמיר
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית מחוקה של מלח
  • 14 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. טוחנים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת מרקם חלק.
  2. מצננים ומגישים קר.

הערות והצעות גיוון:

ניתן להכין את הממרח גם ללא מעבד מזון – כתשו את השום וקצצו את השמיר בנפרד, ואת הטופו מעכו במזלג או הכניסו לשקית ניילון ולושו את השקית בידיים.

 

אפשר להחליף את השמיר בעשבי תיבול אחרים כגון פטרוזיליה ובזיליקום (אם לנסות שילובים שונים), וכן לשנות את היחס בינם לבין הטופו.

הצעת הגשה:

מעבר להגשה על לחם או בסנדוויץ' (מומלץ בשילוב ירקות ו/או נבטים), ניתן להגיש את הממרח גם בתוך עגבנייה או חצי פלפל שרוקנו מתוכנם, או בתוך תחתית ארטישוק. את הירק הממולא אפשר להגיש טרי או לאפותו בתנור כעשרים דקות.

אולי יעניין אותך גם