חומוס ביתי

52
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

המתכון המנצח למנת חומוס ביתית – חומוס שלא מצריך תואר, שנים של נסיון או מרכיבי קסם. רק מתכון טוב ופשוט, סבלנות בריאה וכמה פיתות אוויריות…

רמת קושי
קל
זמן כולל
10 דקות
מנות
2-3 מנות
מטבח
ישראלי, ים תיכוני

מרכיבים

  • 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
  • 2 כפות טחינה (מומלץ מלאה)
  • 2 שיני שום
  • 1 מיץ מלימון אחד
  • 12 כפית מלח
  • 12 כפית כמון
  • 14 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. טוחנים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה. המרקם שיתקבל תלוי באיכות מעבד המזון.
    במידה והממרח יבש או לא חלק מספיק, ניתן להוסיף שמן זית ו/או מעט מנוזלי הבישול של החומוס.

הצעות גיוון לחומוס ביתי

מומלץ לשטח את החומוס על צלחת הגשה, לפזר מעל חופן גרגרי חומוס מבושלים, פטרוזיליה קצוצה ומעט פפריקה מתוקה ושמן זית, ולנגב עם פיתה.

ניתן להוסיף לתערובת גם עשבי תיבול טריים או ברוקולי מבושל.

אפשר להכין ממרח דומה מאוד עם קטניה אחרת במקום החומוס – למשל, פול או שעועית (מכל סוג).

את גרגירי החומוס אפשר להחליף גם בקישוא חי או בדלעת מבושלת.

להכנת באבא גנוש, החליפו את החומוס בשני חצילים קלויים (קולים את החצילים כ-45 דקות בחום גבוה בתנור). את החצילים מועכים בעזרת מזלג ומערבבים עם שאר החומרים.

ניתן להשתמש בגרגירי חומוס משימורים, ולהחליף את מי הבישול שמוסיפים לדילול החומוס – במי שתייה רגילים.

אולי יעניין אותך גם