מרק ירקות ביתיראובן אילת

מרק ירקות וגריסים או קניידלך

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

לערב פסח עם קניידלך, לערב ראש השנה עם גריסים, או סתם לאמצע השבוע בימי החורף הקרים, קבלו את המתכון שלנו למרק ירקות עשיר וטעים.

רמת קושי
קל

מרכיבים

  • 1 בצל
  • 3 גזרים
  • 3 גבעולי סלרי
  • 3 קישואים
  • 2 כוסות פרחי כרובית
  • 13 כוס גריסים
  • 8 כוסות מים רותחים
  • 3 כפות אבקת מרק בטעם עוף (פרווה)
  • 12 כוס פטרוזליה קצוצה

הוראות הכנה

  1. חוצים את הבצל ופורסים כל חצי לפרוסות, פורסים את הגזר ואת הסלרי לפרוסות, וחותכים את הקישואים לקוביות.
  2. שמים בסיר את הירקות, את הגריסים ואת המים, מכסים ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים את אבקת המרק, מקטינים את האש ומבשלים כ-40 דקות.
  4. מפזרים את הפטרוזליה, מערבבים ומגישים חם.

הצעות גיוון

במקום גריסים ניתן להוסיף למרק קניידלך.

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם