פאי פלפליםאלונה להבפאי פלפליםאלונה להבפאי פלפליםאלונה להב

פאי פלפלים

כרם אביטל דיאטנית קליניתדיאטנית קלינית

מעבר להיותו של פאי הפלפלים הזה מושקע מאוד, הוא גם מאוד טעים ומתאים כמעט לכל ארוחה שמכבדת את עצמה.

רמת קושי
קל

מרכיבים

חומרים לבצק

  • 12 כוס קמח מלא
  • 12 כוס קמח לבן
  • 3 כפות שמן קנולה/זית
  • 12 כפית מלח
  • 1.5 כפות קמח סויה

חומרים למלית

  • 1 חציל קטן-בינוני, חתוך לחתיכות גדולות
  • 3 פלפלים טריים בכמה צבעים, חתוכים לאורכם לחתיכות גדולות
  • 2 בצלים רגילים או סגולים
  • כמה עלי בזיליקום או אורגנו טריים, קצוצים דק

חומרים לציפוי

  • 1 כף קמח סויה
  • 170 גרם שמנת טופו של "טופוטי"
  • 2.5 כפות שמרי בירה
  • 12 כוס טופו מפורר
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

הכנת הבצק

  1. מכניסים למעבד מזון את הקמח המלא והלבן, השמן והמלח ומערבבים כמה שניות.
  2. מערבבים בכוס את קמח הסויה עם מעט מים (מהווה חלופה לביצה במאפים).
  3. מוסיפים את התערובת למעבד מזון ומפעילים כדקה, עד שמתקבל בצק פירורי. מכניסים למקרר.

הכנת המלית והציפוי

  1. מכניסים את החציל והפלפלים לתנור בחום גבוה (250-220 מעלות) למשך 15-10 דקות עד שהקליפה של הפלפלים מתחילה לקבל בועות שחורות.
  2. מוציאים מהתנור ומקלפים ככל האפשר, וחותכים את החציל לחתיכות קטנות ואת הפלפלים לרצועות דקות.
  3. קוצצים את הבצל לחצאי טבעות ומטגנים במחבת ל-3 דקות.
  4. מערבבים בכוס כף קמח סויה עם מעט מים, ומערבבים בקערה עם שמנת טופו, שמרי בירה, חצי כוס טופו מפורר, עלים קצוצים ומעט מלח ופלפל.

הכנת הפאי:

  1. מרדדים את הבצק בתבנית עמוקה לשכבה דקה ואחידה.
  2. מפזרים בצל מטוגן, מסדרים עליו את רצועות הפלפלים והחציל, ויוצקים לתבנית את בלילת קמח הסויה, השמנת, הטופו והעלים.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 45-30 דקות בחום נמוך (180 מעלות) עד שהפאי משחים מלמעלה.

הצעות גיוון

ניתן להחליף את הפלפלים הטריים בצנצנת פלפלים קלויים; ואז ניתן לדלג על שלבים 4-5 בהכנה.

אם אין בהישג ידכם גבינת שמנת של טופוטי, 1/2 מיכל שמנת צמחית לאפיה יעשה את העבודה.

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם