פשטידת בצל ופלפלים טבעוניתאלונה להבחתיכות של פשטידת בצל ופלפלים טבעונית על צלחת הגשהאלונה להב

פשטידת בצל ופלפל

מתכון לפשטידת בצל ופלפל טעימה במיוחד שמעניקה שיפור לכל ארוחה במהלך היום.

רמת קושי
בינוני

מרכיבים

לבצק

  • 12 כוס מים פושרים
  • 12 כף שמרים
  • 12 כף סוכר חום
  • 1.5 כוסות קמח מלא
  • 14 כפית מלח

לשמנת הטופו

  • 300 גרם טופו
  • 1 כף שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • 12 כפית אורגנו או בזיליקום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 14 כוס מים/חלב צמחי לא ממותק

למלית הפלפלים והבצל

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים פרוסים דק
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 פלפל ירוק פרוס לרצועות דקות
  • 1 פלפל אדום פרוס לרצועות דקות

הוראות הכנה

הבצק:

  1. מערבבים בקערה את המים, עם השמרים והסוכר ועם שתי כפות מהקמח ומניחים בצד לתפיחה במשך 15 דקות.
  2. מוסיפים את יתרת הקמח ואת המלח, ולשים עד לקבלת בצק אחיד. (אם יבש מדי מוסיפים עוד כמה כפות מים לפי הצורך, אם רטוב מדי מוסיפים כמה כפות קמח, כל פעם כף אחת).
  3. משטחים את הבצק בתבנית פאי משומנת ומניחים בצד עד להכנת המלית.

שמנת הטופו:

  1. שמים במעבד מזון את כל החומרים לשמנת הטופו חוץ מהמים/חלב צמחי, מתחילים לערבל ומוסיפים תוך כדי הערבול כרבע כוס מים/חלב צמחי לא ממותק עד שמתקבל מרקם חלק וקרמי שדומה לשמנת
  2. כדאי לטעום ולהוסיף עוד תבלינים אם יש צורך.

מלית הפלפלים והבצל:

  1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שקיפות ומוסיפים את השום והפלפלים לטיגון קצר ביחד.
  2. משאירים שליש מתערובת הפלפלים בצד ואת השאר מערבבים עם ה"שמנת" טופו.

הכנת הפאי:

  1. מפזרים באופן אחיד את המלית על גבי הבצק ומעל זה מפזרים את הפלפלים שהשארנו בצד בצורה נאה.
  2. אופים בחום בינוני כחצי שעה, עד שהטופו מזהיב.

הצעות גיוון

אם אין לכם שום טרי, ניתן להמירה ב-1/2 כפית אבקת שום על כל שן שום אחת.

דרגו את המתכון:
4 דירוגים, 3.8 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם