אהבת את המתכון?
המתכון הזה הוא חלק מהמתכונים היומיים שיכולים להישלח אליך
חינם באתגר 22
קציצות עדשים כתומות
קציצות עדשים כתומות פשוטות, עשירות בברזל וחלבון והכי חשוב טעימות 🙂
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 50 דקות
- מנות
- 18 קציצות
מרכיבים
- 1 כוס עדשים כתומות
- 1⁄2 כוס שיבולת שועל (קוואקר)
- 1 בצל חתוך לחתיכות גדולות
- 3 שיני שום
- 1 גזר קלוף וחתוך לחתיכות גדולות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פפריקה חריפה או מתוקה לפי הטעם
הוראות הכנה
- מבשלים את העדשים לפי הוראות היצרן.
- טוחנים את שיבולת השועל במעבד מזון עד לאבקה ומוציאים לקערה.
- טוחנים את הבצל, השום והגזר במעבד מזון עד למרקם חלק.
- מוסיפים את העדשים המבושלות וטוחנים עד למקרם חלק.
- מתבלים עם פפריקה, מלח ופלפל.
- מרוקנים את התערובת לקערה של שיבולת השועל ומערבבים לתערובת אחידה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מכינים קציצות ומניחים בתבנית עם נייר אפיה. אופים בתנור למשך 10-15 דקות, עד שמתחילים להופיע סדקים.
- מחכים שהקציצות יתקררו קצת ומוציאים בזהירות מנייר האפייה.
0 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 35 דקות
- מנות
- 14 לביבות
- מטבח
- יהודי
לביבות תפוחי אדמה טבעוניות
מי לא אוהב לביבות תפוחי אדמה? לפניכם מתכון ללביבות תפוחי אדמה קלאסיות, פשוטות וטעימות – שכל אחד אוהב. זה המאכל האידיאלי לחג החנוכה, וגם סתם כשמתחשק לאכול נשנוש טעים ומנחם.
- רמת קושי
- קל
- מנות
- 18 קציצות
בורגר עדשים ופטריות
מי מאיתנו לא אוהב בורגרים? קבלו מתכון לבורגר פטריות ועדשים מופלא בטעמו!
- רמת קושי
- קל
קציצות חצילים ומש
לארוחות חגיגיות, לארוחות צהריים או ערב, לעבודה וללימודים – הקציצות מתאימות ויושבות תמיד בול!
