אהבת את המתכון?
המתכון הזה הוא חלק מהמתכונים היומיים שיכולים להישלח אליך
חינם באתגר 22
קציצות עדשים כתומות
קציצות עדשים כתומות פשוטות, עשירות בברזל וחלבון והכי חשוב טעימות 🙂
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 50 דקות
- מנות
- 18 קציצות
מרכיבים
- 1 כוס עדשים כתומות
- 1⁄2 כוס שיבולת שועל (קוואקר)
- 1 בצל חתוך לחתיכות גדולות
- 3 שיני שום
- 1 גזר קלוף וחתוך לחתיכות גדולות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פפריקה חריפה או מתוקה לפי הטעם
הוראות הכנה
- מבשלים את העדשים לפי הוראות היצרן.
- טוחנים את שיבולת השועל במעבד מזון עד לאבקה ומוציאים לקערה.
- טוחנים את הבצל, השום והגזר במעבד מזון עד למרקם חלק.
- מוסיפים את העדשים המבושלות וטוחנים עד למקרם חלק.
- מתבלים עם פפריקה, מלח ופלפל.
- מרוקנים את התערובת לקערה של שיבולת השועל ומערבבים לתערובת אחידה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מכינים קציצות ומניחים בתבנית עם נייר אפיה. אופים בתנור למשך 10-15 דקות, עד שמתחילים להופיע סדקים.
- מחכים שהקציצות יתקררו קצת ומוציאים בזהירות מנייר האפייה.
0 תגובות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 40 דקות
- מנות
- 6 שניצלים
שניצל סייטן
שניצל סייטן – הדרך הנכונה לאכול שניצל! שניצל סייטן הוא מנה משביעה ופשוטה להכנה, שתשתלב נהדר בארוחת הצהריים הבאה שלך.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- שעה ו-10 דקות
- מנות
- 17 קציצות בינוניות
קציצות סלק
קציצות סלק נימוחות וממכרות. המתקתקות של הבצל האפוי משתלבת נפלא עם המתיקות של הסלק, והשמיר פשוט מרים את המנה לגבהים חדשים.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 20 דקות
- מנות
- מנה אחת
- מטבח
- יהודי
מצה בריי טבעונית
המתכון הזה למצה בריי טבעונית הוא הסיבה שבפסח אני קונה מצות שיספיקו לי לכל השנה… זו הכמות שאני מכינה כשאני אוכלת לבד, ואם חבר או חברה אוכלים איתי – אני פשוט מכפילה את הכמות.