קציצות עדשים כתומותאוריון אנטהקציצות עדשים כתומותאוריון אנטה

קציצות עדשים כתומות

קציצות עדשים כתומות פשוטות, עשירות בברזל וחלבון והכי חשוב טעימות 🙂

רמת קושי
קל
זמן כולל
50 דקות
מנות
18 קציצות

מרכיבים

  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 12 כוס שיבולת שועל (קוואקר)
  • 1 בצל חתוך לחתיכות גדולות
  • 3 שיני שום
  • 1 גזר קלוף וחתוך לחתיכות גדולות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פפריקה חריפה או מתוקה לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. מבשלים את העדשים לפי הוראות היצרן.
  2. טוחנים את שיבולת השועל במעבד מזון עד לאבקה ומוציאים לקערה.
  3. טוחנים את הבצל, השום והגזר במעבד מזון עד למרקם חלק.
  4. מוסיפים את העדשים המבושלות וטוחנים עד למקרם חלק.
  5. מתבלים עם פפריקה, מלח ופלפל.
  6. מרוקנים את התערובת לקערה של שיבולת השועל ומערבבים לתערובת אחידה.
  7. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  8. מכינים קציצות ומניחים בתבנית עם נייר אפיה. אופים בתנור למשך 10-15 דקות, עד שמתחילים להופיע סדקים.
  9. מחכים שהקציצות יתקררו קצת ומוציאים בזהירות מנייר האפייה.
דרגו את המתכון:
15 דירוגים, 3.4 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם