אהבת את המתכון?
המתכון הזה הוא חלק מהמתכונים היומיים שיכולים להישלח אליך
חינם באתגר 22
קציצות עדשים כתומות
קציצות עדשים כתומות פשוטות, עשירות בברזל וחלבון והכי חשוב טעימות 🙂
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 50 דקות
- מנות
- 18 קציצות
מרכיבים
- 1 כוס עדשים כתומות
- 1⁄2 כוס שיבולת שועל (קוואקר)
- 1 בצל חתוך לחתיכות גדולות
- 3 שיני שום
- 1 גזר קלוף וחתוך לחתיכות גדולות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פפריקה חריפה או מתוקה לפי הטעם
הוראות הכנה
- מבשלים את העדשים לפי הוראות היצרן.
- טוחנים את שיבולת השועל במעבד מזון עד לאבקה ומוציאים לקערה.
- טוחנים את הבצל, השום והגזר במעבד מזון עד למרקם חלק.
- מוסיפים את העדשים המבושלות וטוחנים עד למקרם חלק.
- מתבלים עם פפריקה, מלח ופלפל.
- מרוקנים את התערובת לקערה של שיבולת השועל ומערבבים לתערובת אחידה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מכינים קציצות ומניחים בתבנית עם נייר אפיה. אופים בתנור למשך 10-15 דקות, עד שמתחילים להופיע סדקים.
- מחכים שהקציצות יתקררו קצת ומוציאים בזהירות מנייר האפייה.
0 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- שעה ו-10 דקות
- מנות
- 25 קציצות
קציצות טופו עם תרד ואגוזי מלך
קציצות טופו מפתיעות עם תרד ואגוזי מלך, טעימות במיוחד, הולכות מצוין עם טחינה או מטבל יוגורט!
- רמת קושי
- קל
- מטבח
- ישראלי
פלאפל
מה יותר ישראלי מפלאפל? מתכון לפלאפל טעים, עשיר בחלבון, וקריספי.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 30 דקות
- מנות
- כ-20 לביבות
לביבות קישואים
מתכון קליל, טעים ומהיר ללביבות קישואים בטעם של בית. אל תפספסו את הצעות המטבלים שלנו, שישתלבו נהדר עם קציצות קישואים וכל סוג של לביבה מלוחה. רוצים עוד מתכונים וטיפים? הרשמו בחינם לאתגר 22.