בורגר עדשים ופטריות

בורגר עדשים ופטריות

בודהא בורגרס

מי מאיתנו לא אוהב בורגרים? קבלו מתכון לבורגר פטריות ועדשים מופלא בטעמו!

רמת קושי
קל
מנות
18 קציצות

מרכיבים

  • 1 כוס בצל קצוץ
  • 12 כוס גבעולי סלרי קצוצים
  • 1 חב' פטריות שמפיניון קצוצות
  • 1.5 כוסות אגוזי מלך חתוכים
  • 3 כוסות עדשים מונבטות
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • 12 כפות גדושות זרעי פשתן טחונים
  • 6 כפות גדושות נבט חיטה
  • 10 שיני שום כתושות
  • 4 כפות טחינה מלאה
  • 4 כפות מים
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 6-10 כפות שמרי בירה (לפי טעמכם)
  • 5 כפות חומץ תפוחים
  • 12 צרור בזיליקום טרי קצוץ
  • 1.5 כפיות מלח
  • 1.5 כפיות פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. מאדים במחבת את הבצל, הסלרי והפטריות.
  2. קוצצים את האגוזים והעדשים המונבטות.
  3. מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה.
  4. יוצרים קציצות (מומלץ להיעזר בטבעת בקוטר 10 ס"מ) ומניחים על נייר אפייה או תבנית מעט משומנת.
  5. אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות.
  6. הופכים את הבורגר ואופים 15 דקות נוספות.

הצעת הגשה

מומלץ להגיש בלחמניה מקמח מלא עם מיונז טבעוני, מלפפון קצוץ, עגבניה, בצל, חרדל וקטשופ, לצד צ'יפס או טבעות בצל.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם

רמת קושי
קל
מטבח
מזרח אירופאי יהודי