פלאפל אפוינעה גלר

פלאפל אפוי

פלאפל פולי סויה

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
מתכון טעים ומהיר של פאלפל אפוי מפולי סויה. המתכון קל להכנה ודורש מצרכים זולים שאפשר להשיג בכל סופר.
רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות
מנות
35 כדורים

מרכיבים

  • 350 גרם פולי סויה מושרים מראש ללילה
  • 2 כפות שיבולת שועל (קוואקר)
  • 2 כפות מים רותחים
  • 1 בצל בינוני חתוך גס
  • 2 שיני שום
  • 10 גבעולי פטרוזיליה/כוסברה/שמיר, לפי הטעם
  • 2 כפות קמח חומוס/עדשים
  • 12 כפית אבקת אפייה
  • 2 כפיות כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 2 כפיות מלח
  • 12 כפית פלפל שחור
  • מעט מים (לפי הצורך, ייתכן שלא יהיה צורך)
  • שמן לטיגון/לשימון תבנית האפייה

הוראות הכנה

  1. משרים את פולי הסויה במים למשך הלילה (אם מזג האוויר חם, רצוי להשרות במקרר).
  2. מערבבים את הקוואקר עם 2 כפות המים עד לתערובת אחידה.
  3. טוחנים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת תערובת הומוגנית.
  4. מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים קטנים.
  5. משמנים במעט שמן זית תבנית אפייה ואת כדורי התערובת ומסדרים אותם על גבי התבנית.
  6. אופים בחום של 200 מעלות למשך 15 דקות או עד שהכדורים מקבלים צבע חום-זהוב.

הצעת הגשה

מומלץ להגיש לצד סלט טרי, טחינה, חומוס וזיתים. הפלאפל יכול לשמש גם כמנה עיקרית.

הצעת גיוון

אם רוצים לטגן: מחממים שמן במחבת עמוקה ומטגנים את הכדורים עד לקבלת צבע חום-זהוב משני הצדדים. אל תניחו לשמן להתחמם יתר על המידה – לאחר סיבוב הטיגון הראשון, מנמיכים את הלהבה בדרגה אחת.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם