גלילות חצילים בפסטו

גלילות חצילים בפסטו

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון פשוט להכנה של גלילות חצילים בפסטו. החצילים נפרסים לפרוסות, נצלים בתנור ומגולגלים עם ממרח פסטו ביתי.

רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות

מרכיבים

  • 1 חציל גדול
  • 6 כפות שמן זית להברשת החציל
  • 1 זר עלי בזיליקום
  • 2 שיני שום
  • 4 כפות צנוברים קלויים
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. פורסים את החצילים לאורך, לפרוסות בעובי של כסנטימטר. מברישים בשמן זית משני הצדדים.
  3. מסדרים את הפרוסות על התבנית וקולים כרבע שעה, עד שהפרוסות רכות ומזהיבות.
  4. מעבדים את הבזיליקום, השום, הצנוברים, השמן, המלח והפלפל במעבד מזון למחית חלקה.
  5. משטחים את פרוסות החציל ומורחים אותם בנדיבות בפסטו.
  6. מגלגלים ומניחים בצלחת הגשה.
דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם