אהבת את המתכון?
המתכון הזה הוא חלק מהמתכונים היומיים שיכולים להישלח אליך
חינם באתגר 22
גלילות חצילים בפסטו
מתכון פשוט להכנה של גלילות חצילים בפסטו. החצילים נפרסים לפרוסות, נצלים בתנור ומגולגלים עם ממרח פסטו ביתי.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 30 דקות
מרכיבים
- 1 חציל גדול
- 6 כפות שמן זית להברשת החציל
- 1 זר עלי בזיליקום
- 2 שיני שום
- 4 כפות צנוברים קלויים
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
הוראות הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פורסים את החצילים לאורך, לפרוסות בעובי של כסנטימטר. מברישים בשמן זית משני הצדדים.
- מסדרים את הפרוסות על התבנית וקולים כרבע שעה, עד שהפרוסות רכות ומזהיבות.
- מעבדים את הבזיליקום, השום, הצנוברים, השמן, המלח והפלפל במעבד מזון למחית חלקה.
- משטחים את פרוסות החציל ומורחים אותם בנדיבות בפסטו.
- מגלגלים ומניחים בצלחת הגשה.
2 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 45 דקות
- מנות
- 4 מנות
- מטבח
- מזרח אירופאי, בלקני
אפיו
אוהבים שורש סלרי וגזר מוחמץ? המתכון הזה לאפיו הוא בדיוק בשבילכם! אפיו הוא מתאבן ספרדי-יהודי מסורתי מארצות הבלקן, שעשוי משורש סלרי מוחמץ וגזר כבוש. מקובל להגיש את האפיו לפני ארוחת חגי שלוש הרגלים. האפיו הוא אופציה ממש מגניבה ומסוגננת למנת צד יוצאת מהכלל, שתקשט בשמחה את שולחן החג שלכם.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 30 דקות
- מנות
- 4 מנות
כרובית בתנור
אי אפשר לא לאהוב כרובית. ירק כל כך טעים שמשתלב כמעט עם כל טעם. פה נתנו לה לזרוח בעצמה עם אפייה ומעט זעתר – מדהים!
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 20 דקות
אספרגוס בשזיפים ושקדים
מנה טעימה וחגיגית של אספרגוס עם שזיפים ושקדים ברוטב משגע.
