מתכון: פלפל ממולא מג'דרה
רשימת המרכיבים ל-5 מנות
- 1 בצל
- כף שמן
- חצי כוס אורז (מומלץ בסמטי מלא)
- חצי כוס עדשים חומות
- צרור שמיר
- 2 עגבניות
- שליש כוס צימוקים או אוכמניות מיובשות
- כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- 6 פלפלים אדומים
החומרים לרוטב
- 100 גרם רסק עגבניות (קופסה קטנה)
- 2 עגבניות קצוצות דק
- כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 3 כוסות מים
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל ומטגנים בכף שמן עד להזהבה. מוסיפים את האורז ואת העדשים ומערבבים.
- קוצצים את השמיר ואת העגבניות ומוסיפים למחבת.
- מוסיפים גם את הצימוקים, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות.
- מסירים את ראשו של כל פלפל ומרוקנים את תוכו. בעזרת כף ממלאים כל פלפל בתערובת עד לכדי שני שליש מהפלפל ומכסים בראש הפלפל. מסדרים את הפלפלים עומדים בסיר.
- מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים לסיר, ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה במשך כשעה.
הצעות גיוון
1. אפשר להחליף את השמיר בעשבי תיבול אחרים ו/או להוסיף תבלינים כגון כורכום, כמון או קארי. 2. ניתן להוסיף למג'דרה צנוברים או גרעיני חמנייה וכן חצי כוס יין אדום. 3. במקום למלא את הפלפלים, ניתן לקצוץ אותם ולהכין תבשיל מג'דרה עם פלפלים, או להכין את המג'דרה ללא הפלפלים. 4. לבישול מהיר – החליפו את האורז בבורגול או בקוסקוס, השתמשו בעדשים מונבטות, ומלאו בעגבנייה במקום בפלפל.
( 39 גולשים דירגו את המתכון עד כה )