מתכון: קינואה עם ירקות בסגנון אסייתי
רשימת המרכיבים
- (עבור 8-6 מנות)
- 1 ורבע כוסות קינואה
- 2 גזרים
- גמבה אדומה
- גמבה צהובה
- רבע כרוב קטן
- 6 פטריות שמפיניון
- 4 גבעולי בצל ירוק
- 4 שיני שום
- רבע חבילת נבטים סיניים (נבטי מש ארוכים)
- חמאת בוטנים טבעית
- 2 כפות גרעיני דלעת
- חצי כפית ג'ינג'ר (זנגביל) טרי (ניתן להחליף בקורט ג'ינג'ר יבש טחון)
- רוטב סויה
- סילאן
- שמן קנולה לטיגון
הוראות הכנה
- שוטפים את הקינואה ומסננים. מחממים מעט שמן בסיר קטן, מוסיפים את הקינואה ומטגנים קלות.
- מוסיפים 3 כוסות מים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
- מקטינים את הלהבה, ומבשלים את הקינואה 15-10 דקות, עד שהמים נספגים וגרגרי הקינואה שקופים. משאירים את הסיר מכוסה.
- מחממים מעט שמן במחבת רחבה.
- קוצצים את הג'ינג'ר דק ככל האפשר, פורסים את השום לפרוסות דקות, ומטגנים את שניהם במחבת למשך דקה.
- חותכים את הגזר לפרוסות דקות ומוסיפים למחבת. מטגנים במשך 3 דקות.
- חותכים את הגמבה לרצועות דקות ומוסיפים למחבת. מטגנים במשך 5 דקות. מערבבים מדי פעם.
- חותכים את הכרוב לרצועות דקות ומוסיפים למחבת, מטגנים תוך כדי ערבוב את כל התערובת כ-3 דקות נוספות.
- חותכים את הפטריות לפרוסות דקות ומוסיפים לתערובת.
- חותכים את הבצל הירוק לטבעות ומוסיפים.
- מוסיפים את הנבטים וממשיכים בטיגון כל התערובת תוך כדי ערבוב, עד שכל הירקות מתרככים.
- מכבים את האש ומוסיפים לתערובת 4 כפות רוטב סויה, כף סילאן וכף חמאת בוטנים טבעית, ומערבבים.
- מוסיפים את תערובת הירקות לקינואה, לאחר שהתקררה מעט (אחרת התערובת תהפוך לעיסה).
- במחבת נפרדת מקפיצים את גרעיני הדלעת או להשחמה קלה. מוסיפים את הגרעינים לתבשיל ומגישים מיד (על מנת לשמור על פריכות הגרעינים).
הערה:
ניתן להשתמש בקינואה מונבטת, העשירה יותר בערכים תזונתיים. להנבטה, משרים את הקינואה למשך לילה, מסננים ומשאירים בכלי הנבטה (או כלי מחורר אחר, כגון מסננת). שוטפים במים פעמיים ביום, עד שיוצא נבט לאחר 24 שעות. את הקינואה המונבטת יש להרתיח עם רבע מכמות המים הנדרשת לקינואה רגילה, ולבשל כ-5 דקות. מתכון: עינת סטולר, צילום: |
( 56 גולשים דירגו את המתכון עד כה )
אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
» מתכונים טבעוניים וצמחוניים
» תבשילים
» קינואה עם ירקות בסגנון אסייתי