מומלץ אתגר 22
תבשיל קינואה עם ירקות בסגנון אסייתי במבט עלאלונה להבתבשיל קינואה עם ירקות בסגנון אסייתיאלונה להבתבשיל קינואה עם ירקות בסגנון אסייתיאלונה להבתבשיל קינואה עם ירקות בסגנון אסייתיאלונה להב

קינואה עם ירקות בסגנון אסייתי

מוקפץ קינואה עם ירקות בסגנון אסייתי הוא מנה נהדרת לארוחת הצהריים – שניתן לאכול בבית, במשרד או בלימודים. המנה הזו בריאה, צבעונית וססגונית – וכל ביס של המוקפץ האסייתי הזה שופע עושר של טעמים ומרקמים.

רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-10 דקות
מנות
4-6 מנות
מטבח
אסייתי

מרכיבים

  • 1 ו-14 כוסות קינואה
  • 12 כפית ג'ינג'ר (זנגביל) טרי (ניתן להחליף בקורט ג'ינג'ר יבש טחון)
  • 4 שיני שום
  • 2 גזרים
  • 1 גמבה אדומה
  • 1 גמבה צהובה
  • 14 כרוב קטן
  • 6 פטריות שמפיניון
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • 14 חבילת נבטים סיניים (נבטי מש ארוכים)
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף חמאת בוטנים טבעית
  • 2 כפות גרעיני דלעת
  • שמן קנולה לטיגון

הוראות הכנה

  1. שוטפים את הקינואה ומסננים. מחממים מעט שמן בסיר קטן, מוסיפים את הקינואה ומטגנים קלות.
  2. מוסיפים 3 כוסות מים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מקטינים את הלהבה, ומבשלים את הקינואה 10-15 דקות, עד שהמים נספגים וגרגירי הקינואה שקופים. משאירים את הסיר מכוסה.
  3. מחממים מעט שמן במחבת רחבה.
  4. קוצצים את הג'ינג'ר דק ככל האפשר, פורסים את השום לפרוסות דקות, ומטגנים את שניהם במחבת למשך דקה.
  5. פורסים את הגזר לפרוסות דקות ומוסיפים למחבת. מטגנים במשך 3 דקות.
  6. חותכים את הגמבה לרצועות דקות ומוסיפים למחבת. מטגנים במשך 5 דקות. מערבבים מדי פעם.
  7. פורסים את הכרוב לרצועות דקות ומוסיפים למחבת, מטגנים תוך כדי ערבוב של כל הירקות כ-3 דקות נוספות.
  8. חותכים את הפטריות לפרוסות דקות ומוסיפים לתערובת.
  9. חותכים את הבצל הירוק לטבעות ומוסיפים למחבת.
  10. מוסיפים את הנבטים וממשיכים בטיגון תוך כדי ערבוב, עד שכל הירקות מתרככים.
  11. מכבים את האש ומוסיפים למוקפץ את רוטב הסויה, הסילאן וחמאת הבוטנים, ומערבבים.
  12. מוסיפים את תערובת הירקות לסיר עם הקינואה, לאחר שהתקררה מעט (אחרת התערובת תהפוך לעיסה).
  13. במחבת נפרדת מקפיצים את גרעיני הדלעת עד להשחמה קלה. מוסיפים את הגרעינים לתבשיל ומגישים מיד (על מנת לשמור על פריכות הגרעינים).

טיפים להכנת מוקפץ קינואה וירקות

ניתן להשתמש בקינואה מונבטת, העשירה יותר בערכים תזונתיים. להנבטה, משרים את הקינואה למשך לילה, מסננים ומשאירים בכלי הנבטה (או כלי מחורר אחר, כגון מסננת). שוטפים במים פעמיים ביום, עד שלאחר 24 שעות נובט נבט. את הקינואה המונבטת יש להרתיח עם רבע מכמות המים הנדרשת לקינואה רגילה, ולבשל כ-5 דקות.
בתאבון!

דרגו את המתכון:
138 דירוגים, 3.7 מתוך 5
guest
6 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם