אהבת את המתכון?
המתכון הזה הוא חלק מהמתכונים היומיים שיכולים להישלח אליך
חינם באתגר 22
בצלים סגולים ממולאים
גלית שרייבר ורני רותם
אוהבים ממולאים? יופי, כי אם לא זה היה ממש מוזר. קבלו מתכון שווה וטעים לבצלים סגולים ממולאים בקינואה, חמוציות ועוד שלל דברים טעימים.
- רמת קושי
- קל
מרכיבים
- 3 בצלים סגולים בינונים-גדולים
- שמן זית
- 1⁄2 כוס קינואה אדומה
- 1⁄2 כוס קינואה רגילה (בהירה)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 חופן נענע
- 1 חופן חמוציות
- 1 חופן צנוברים
- 3 כפות פשתן טחון
- כמון וקינמון
לרוטב
- 1⁄2 לימון סחוט
- קורט סוכר
- קורט מלח
- מים
הוראות הכנה
הכנת המלית
- מקלפים את הבצלים וחורצים כל אחד מהם לאורכו עד ללב הבצל.
- מבשלים את הבצלים על אש בינונית בסיר מכוסה עם מעט מים, עד ריכוך (כחצי שעה).
- מסננים את הבצלים, מצננים אותם ומפרידים את הגלדים.
- יוצקים מעט שמן זית לסיר, מוסיפים את הקינואה ומערבבים כדקה. מוסיפים 2 כוסות מים, קורט מלח, ומכסים. כשהמים רותחים, מנמיכים את הלהבה.
- מבשלים את הקינואה במשך כרבע שעה עד שהיא כמעט מוכנה ולא נראים עוד מים בסיר. מצננים.
- קוצצים את הנענע ואת החמוציות ומוסיפים עם הצנוברים השלמים לקינואה. את הפשתן מערבבים עם מעט מים עד לקבלת עיסה, ומוסיפים לתערובת. מתבלים בכמון וקינמון.
הכנת הממולא
- למילוי הבצל, לוקחים בידיים רטובות חופן קטן מהתערובת, יוצרים קציצה קטנה ומגלגלים סביבה את גלד הבצל.
- מניחים את הבצלים בצפיפות בסיר, כשחלקם הפתוח מופנה כלפי מעלה. שופכים מים עד חצי מגובה הבצלים ומוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב. מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך כ-10 דקות.
- מוציאים בעזרת כף מחוררת את הבצלים הממולאים. מניחים לרוטב להמשיך להתבשל עד שנפחו מצטמצם, ואז יוצקים אותו על הבצלים.
0 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- שעה ו-10 דקות
- מנות
- 2 סירות דלורית
דלורית ממולאת בפירות יבשים
דלורית ממולאת היא מנת צד קלילה, טעימה וזולה להכנה! אין כמו דלורית ממולאת בפירות יבשים כדי להתחיל את הארוחה בחיוך.
- רמת קושי
- בינוני
- זמן כולל
- 45 דקות
- מנות
- 8-10 מנות
ארטישוק ממולא
מתכון של ארטישוק ממולא שיכול להפוך כל ארוחה לסעודה חגיגית. בזמן הכנה קצר – המילוי והרוטב הייחודי יוצרים יחד מנה טעימה שלא תוכלו להפסיק לאכול.
- רמת קושי
- בינוני
פלפלי רמירו ממולאים בריזוטו חיטה
פלפלי רמירו (או רומרו) הם הפלפלים הארוכים שבטעות אפשר לחשוב שהם חריפים. בדרך-כלל הם אדומים אך ניתן למצוא גם ירוקים וצהובים. טעמם מתוק והם טובים להכנת סלטים, רטבים וגם למילוי.
