בצלים סגולים ממולאים

אוהבים ממולאים? יופי, כי אם לא זה היה ממש מוזר. קבלו מתכון שווה וטעים לבצלים סגולים ממולאים בקינואה, חמוציות ועוד שלל דברים טעימים.

רמת קושי
קל

מרכיבים

  • 3 בצלים סגולים בינונים
  • שמן זית
  • 12 כוס קינואה אדומה
  • 12 כוס קינואה רגילה (בהירה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 חופן נענע
  • 1 חופן חמוציות
  • 1 חופן צנוברים
  • 3 כפות פשתן טחון
  • כמון וקינמון

לרוטב

  • 12 לימון סחוט
  • קורט סוכר
  • קורט מלח
  • מים

הוראות הכנה

הכנת המלית

  1. מקלפים את הבצלים וחורצים כל אחד מהם לאורכו עד ללב הבצל.
  2. מבשלים את הבצלים על אש בינונית בסיר מכוסה עם מעט מים, עד ריכוך (כחצי שעה).
  3. מסננים את הבצלים, מצננים אותם ומפרידים את הגלדים.
  4. יוצקים מעט שמן זית לסיר, מוסיפים את הקינואה ומערבבים כדקה. מוסיפים 2 כוסות מים, קורט מלח, ומכסים. כשהמים רותחים, מנמיכים את הלהבה.
  5. מבשלים את הקינואה במשך כרבע שעה עד שהיא כמעט מוכנה ולא נראים עוד מים בסיר. מצננים.
  6. קוצצים את הנענע ואת החמוציות ומוסיפים עם הצנוברים השלמים לקינואה. את הפשתן מערבבים עם מעט מים עד לקבלת עיסה, ומוסיפים לתערובת. מתבלים בכמון וקינמון.

הכנת הממולא

  1. למילוי הבצל, לוקחים בידיים רטובות חופן קטן מהתערובת, יוצרים קציצה קטנה ומגלגלים סביבה את גלד הבצל.
  2. מניחים את הבצלים בצפיפות בסיר, כשחלקם הפתוח מופנה כלפי מעלה. שופכים מים עד חצי מגובה הבצלים ומוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב. מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך כ-10 דקות.
  3. מוציאים בעזרת כף מחוררת את הבצלים הממולאים. מניחים לרוטב להמשיך להתבשל עד שנפחו מצטמצם, ואז יוצקים אותו על הבצלים.
דרגו את המתכון:
2 דירוגים, 3.5 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם