סלק ממולא אבוקדו

1
צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
רמת קושי
קל
זמן כולל
שעה ו-30 דקות
מנות
4 סלקים

מרכיבים

לסלק

  • 4 סלקים
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כמון
  • 12 כפית פלפל שחור

למילוי

  • 2 תפוחי-אדמה
  • 1 אבוקדו בשל
  • 12 כפית מלח
  • 14 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. מקרצפים את הסלקים, קוטמים את שני הקצוות ומבשלים בסיר מים כשעה וחצי עם התבלינים.
  2. בינתיים מכינים את המילוי: מקלפים את תפוחי-האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים בסיר מים במשך כ-20 דקות, עד להתרככותם.
  3. מעבירים את תפוחי-האדמה לקערה, ומוסיפים לקערה גם את תוכן האבוקדו.
  4. מועכים למחית, מתבלים במלח ובפלפל וערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  5. מקלפים את הסלק בידיים ומרוקנים את תוכו, רצוי בעזרת כף להכנת כדורי אבטיח/מלון.
  6. ממלאים כל סלק בתערובת האבוקדו.

טיפים

את פנים הסלק ניתן לנצל להכנת סלט סלק, קציצות סלק, מרק סלק ועוד.

טיפים

 

אולי יעניין אותך גם