תחתיות ארטישוק ממולאות בסויה ובצל

5

למנה הזו לא תישארו אדישים!

מתכון לתחתיות ארטישוק ממולאות בסויה ובצל בטעם מ-ש-ג-ע!

תהנו 😻

רמת קושי
קל

מרכיבים

  • 2 כוסות שבבי סויה
  • 1 חב' תחתיות ארטישוק קפואות
  • מעט שמן זית לטיגון
  • 1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות
  • 1 כפית מלח
  • 12 כפית פלפל שחור
  • 12 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1.5 כפות קורנפלור

הוראות הכנה

  1. משרים את שבבי הסויה במים רותחים במשך מספר דקות, עד להתרככות. לאחר מכן מסננים וסוחטים.
  2. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  3. בינתיים מבשלים את תחתיות הארטישוק במשך 7 דקות במים רותחים, מסננים ומניחים אותן להתקרר.
  4. מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל. מוסיפים את הסויה והתבלינים ומטגנים כעשר דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומכבים את האש.
  5. מערבבים כף קורנפלור במעט מים קרים, מוסיפים לתבשיל ומערבבים (הקורנפלור עוזר להדביק ולייצב את התערובת).
  6. ממלאים את תחתיות הארטישוק במלית הסויה. משאירים בצד 3 כפות מהמילוי.
  7. מכינים את הרוטב: מוסיפים למלית שנותרה כוס מים ומביאים לרתיחה.
  8. מערבבים חצי כף קורנפלור עם מים קרים ומוסיפים לסיר, על מנת לעבות את הרוטב.
  9. שופכים את הרוטב על תחתיות הארטישוק הממולאות ואופים במשך 20 דקות.

אולי יעניין אותך גם