דג מרוקאי טבעונייעל ביבי

דג מרוקאי טבעוני

דג מרוקאי טבעוני שמתאים להגשה בארוחת שישי (ובכל זמן אחר שמתחשק). הוא הולך מעולה עם חלה, חצילים ומטבוחה. והכי חשוב… אף דג לא נפגע במהלך הכנתו.

רמת קושי
בינוני
מנות
4 מנות
מטבח
מרוקאי

מרכיבים

לרוטב:

  • 1 עגבניה אדומה
  • 1 פלפל אדום
  • 1 חבילת כוסברה
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 ראש של שיני שום קלופות
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • ½ כף פפריקה מתוקה
  • ½ כף כורכום
  • ½ כף מלח
  • ½ פלפל שחור
  • ½ כף כמון (אופציונלי)
  • ½ כף חוויג' (אופציונלי)
  • ½ כף פלפל חריף (אופציונלי)
  • ⅓ חבילת כוסברה קצוצה
  • 2 כוסות מים

לטופו:

  • 1 חבילת טופו (300 גרם)
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ כף פפריקה
  • ½ כף כורכום
  • ½ כף פלפל שחור
  • ½ כף מלח
  • ½ כף כמון (אופציונלי)
  • ½ כף חוויג' (אופציונלי)
  • ½ כף פלפל חריף
  • 1 דף אצות נורי לסושי
  • ⅓ חבילת כוסברה
  • להגשה:

  • יתרת הכוסברה
  • הוראות הכנה

    1. פורסים את העגבנייה לפרוסות, חותכים את הפלפל האדום לרצועות ארוכות וקוצצים את הכוסברה (בלי הגבעולים).
    2. מניחים על הכיריים סיר רחב ונמוך (מומלץ להשתמש בסוטאז') ומדליקים להבה בינונית. שופכים לסיר שמן, ובלי לחכות שיתחמם מוסיפים את העגבניה, הפלפל האדום, שיני השום, החומוס והתבלינים – ומערבבים.
    3. מטגנים טיגון קצר עד שכל השמן נצבע באדום, ומוסיפים 2 כוסות מים.
    4. משאירים את הסיר על האש, וחותכים את הטופו לפרוסות ברוחב של כחצי סנטימטר. חורצים בחלק העליון של כל פרוסה חריצים אלכסוניים שפונים לצד כדי שבבישול הטעמים "ייכנסו" לתוך הטופו. לצפייה בסרטון שמדגים את אופן החיתוך >
    5. מכניסים לקערה קטנה את שמן הזית והתבלינים. חותכים את האצות דק-דק בידיים ומוסיפים פנימה. לסיום מכניסים גם את הכוסברה הקצוצה, ומערבבים.
    6. מניחים את הטופו בסיר, כשהחלק עם החריצים פונה כלפי מעלה. מורחים כל פרוסת טופו בערך בכף מתערובת השמן והתבלינים.
    7. מבשלים כ-10 דקות, מכבים את האש, מפזרים למעלה את יתרת הכוסברה – ומגישים.

    טיפים

    מומלץ להגיש ישירות מהסיר.
    אם מעבירים לכלי אחר, כדאי להוציא קודם את כל פרוסות הטופו לצלחת אחת, ואז להניח בצלחות ההגשה את הרוטב והירקות ומעליהם את הטופו מקושט בעלי כוסברה.

    אפשר לשמור במקרר יומיים-שלושה.

    ניתן להשתמש בגרגירי חומוס משימורים, או בגרגירי חומוס קפואים מופשרים.

    במקום דף אצות נורי לסושי, אפשר להשתמש באחת מהחבילות שמגיעות בתוך חטיף אצות קנוי.

    אפשר לוותר על השלב עם הקערית, ובמקום להכפיל את כמות התבלינים ששמים בסוטאז', פשוט "להשקות" את הטופו מהנוזלים שמתחתיו.

    דרגו את המתכון:
    2 דירוגים, 5 מתוך 5
    guest
    0 תגובות
    תגובות מובילות
    תגובות חדשות תגובות קודמות
    Inline Feedbacks
    View all comments

    אולי יעניין אותך גם