מומלץ אתגר 22
שקשוקה טופונופר יערי

שקשוקה טופו

המאכל המסורתי בגרסה הטבעונית המושלמת – קבלו מתכון לשקשוקה טופו מדהימה, עם כל הטעמים והריחות הנכונים! לארוחת בוקר או ערב, עם לחמניה חמה או פיתה ליד, מה עוד אפשר לבקש?

רמת קושי
קל
זמן כולל
25 דקות
מנות
2 מנות
מטבח
צפון אפריקאי

מרכיבים

  • 1 חבילת טופו (300 גרם)
  • 1 בצל גדול
  • 2-3 שיני שום
  • 12 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 עגבניות
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. חותכים את הטופו לקוביות קטנות ואז מפוררים בעזרת מזלג עד לקבלת מחית. ניתן לפורר גם באמצעות מעבד מזון או העברת קוביות הטופו לשקית ניילון ומעיכתן באמצעות הידיים.
  2. קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. קוצצים את השום ומוסיפים למחבת.
  3. מוסיפים למחבת את מחית הטופו ומערבבים.
  4. מתבלים בפפריקה מתוקה, במלח ובפלפל ומערבבים.
  5. מרסקים את העגבניות בפומפייה או במעבד מזון, מוסיפים את הרסק למחבת ומערבבים.
  6. מסירים מהאש ומגישים חם.

טיפים והצעות גיוון

אפשר להוסיף ביחד עם הטופו קצת פטריות פורטובלו או שמפניון חתוכות (טריות או קפואות).

אפשר להוסיף לקראת סוף הבישול שמרי בירה ו/או שיבולת שועל.

אפשר להוסיף לשקשוקה גם קופסה קטנה של רסק עגבניות.

לטעם יותר ביצתי, אפשר לערבב את הטופו עם קצת מלח הודי שחור לפני ההוספה למחבת.

דרגו את המתכון:
93 דירוגים, 4 מתוך 5
guest
6 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם

רמת קושי
קל
זמן כולל
15 דקות
מנות
2 מנות
חביתת קמח חומוס