אורז בקינמון עם אפונה ותפוחי אדמהענבל פולאקאורז בקינמון עם אפונה ותפוחי אדמהענבל פולאק

אורז בקינמון עם אפונה ותפוחי אדמה

המאכל הזה יכול לשמש כארוחה בפני עצמה, ויכול לבוא מושלם כתוספת בערב החג או בערב שישי. הכנו לכם מתכון לאורז בקינמון וצ'ילי, עם אפונה ותפוחי אדמה.

רמת קושי
קל

מרכיבים

  • 300 גרם אורז מלא ארוך
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות באורך של ס"מ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית שטוחה של ג'ינג'ר קצוץ
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית אבקת צ'ילי
  • 400 גרם אפונה קפואה

הוראות הכנה

  1. מבשלים את האורז בסיר, כך שהמים מגיעים 3-2 ס"מ מעל האורז. מוסיפים כפית מלח. לאחר שהמים רותחים מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומערבבים מדי פעם. ממשיכים לבשל את האורז כ-25 דקות.
  2. במקביל, מטגנים את הבצלים במחבת עד להזהבה, מוסיפים להם את תפוחי האדמה וממשיכים לטגן על אש נמוכה למשך כ-10 דקות.
  3. מוסיפים למחבת את השום הקצוץ, הג'ינג'ר והתבלינים, מטגנים כ-2 דקות נוספות ומכבים את האש.
  4. מעבירים את תוכן המחבת אל סיר האורז, יחד עם האפונה הקפואה וכוס מים נוספת. מבשלים על אש נמוכה למשך חצי שעה או עד שהאורז מתרכך, תוך כדי ערבוב מדי חמש דקות.
דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם