שעועית מש ותרד בטחינהסיגל בן-דוד

שעועית מש ותרד בטחינה

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי

מתכון לשעועית מש ותרד בטחינה שתהיה תוספת עשירה בחלבון לכל ארוחה.

רמת קושי
קל
זמן כולל
35 דקות
מנות
5 מנות

מרכיבים

  • 1 כוס מש (אפונה סינית) יבש
  • 1 בצל בינוני
  • 5 שיני שום
  • 1 כף שמן
  • 3 עגבניות
  • 400 גרם תרד (עלים בלבד, טריים או קפואים)
  • 1 כפית מלח
  • 12 כפית פלפל שחור
  • 5 כפות טחינה גולמית (מומלץ מלאה)

הוראות הכנה

  1. מבשלים את המש במים כחצי שעה עד להתרככותו ומסננים (מומלץ להשרות את המש לפני הבישול במים למספר שעות לשיפור ערכיו התזונתיים, אבל לא חייבים).
  2. קוצצים את הבצל והשום ומטגנים עם השמן עד להזהבה במחבת עמוקה או בסיר.
  3. קוצצים את העגבניות ומוספים אותן, את התרד, המלח והפלפל ומבשלים תוך כדי בחישה 5 דקות. מוסיפים את המש המבושל.
  4. מוסיפים את הטחינה ומערבבים.

טיפים

1. ניתן לצקת את הטחינה מעל צלחת ההגשה, ולא לערבבה במחבת.

2. ניתן להגיש לצד אורז, קינואה או קוסקוס.

3. ניתן להחליף את התרד, או חלק ממנו, בעלי מנגולד.

4. במקום מש, אפשר להשתמש בעדשים ירוקות או שחורות.

5. לקראת תום הבישול ניתן להוסיף לתבשיל חופן פטרוזיליה קצוצה.

6. על המנה המוגשת ניתן לבזוק קורט כמון ומעט מיץ לימון.

דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם