אהבת את המתכון שלנו?
יש לנו עוד המון מתכונים מדהימים וטיפים לבישול קל, בריא והכי חשוב – טעים, חינם באתגר 22.
שעועית ברוטב עגבניות ותמרהינדי חריף
אורנה סמלסון
מתכון נפלא לשעועית ירוקה ברוטב עגבניות ותמרהינדי חריף שישפר לכם כל ארוחה!
- רמת קושי
- קל
מרכיבים
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום קלופות ופרוסות
- 1 פלפל חריף קצוץ
- 4 עגבניות חלוטות וקצוצות
- 5 יח' תמרהינדי מיובש, לאחר השריה של כמה שעות (ניתן להמיר ב-3 כפות מהפרי הדחוס מדוללות ב-1⁄4 כוס מים)
- 1⁄2 כפית פפריקה
- 1⁄2 כפית מלח
- 1⁄2 כפית חילבה
- 1⁄2 כפית סוכר
- 500 גרם שעועית ירוקה טרייה, חתוכה בקצוות
הוראות הכנה
- מחממים שמן זית במחבת או סיר. מוסיפים את הבצל, השום והפלפל החריף ומערבבים במשך מספר דקות, עד שהבצל נעשה מעט שקוף.
- מוסיפים את העגבניות, התמרהינידי והתבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים חצי כוס מים חמים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את עוצמת האש וממשיכים לבשל במשך כ-10-15 דקות נוספות.
- טוחנים היטב את הרוטב ומחזירים אותו לסיר יחד עם השעועית. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך רבע שעה נוספת.
0 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- שעתיים ו-15 דקות
- מטבח
- הודי
אצ'ר הודי (צ'אטני)
ארוחה הודית אינה יכולה להיות מושלמת בלי חמוצים. האצ'ר, "העמבה ההודית", הוא מתוק, חמוץ וחריף ומתאים גם כמתאבן וגם כתוספת למנה העיקרית. ישנם סוגים רבים של אצ'ר, והנפוץ ביותר בהודו עשוי ממנגו ירוק.
- רמת קושי
- בינוני
- זמן כולל
- 15 שעות ו-20 דקות
- מטבח
- יהודי
חמין צמחוני של מרינה
מערכת האתר קבעה פה אחד: החמין של מרינה הכי טעים! עכשיו גם אתם יכולים להכין את התבשיל המסורתי בגרסה צמחונית, טעימה ובריאה יותר. למה בלי בשר? הנה לפחות 5 סיבות.
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- 35 דקות
- מנות
- 2-3 מנות
קינואה בעשבי תיבול
קינואה בעשבי תיבול היא מנה עשירה, בריאה וטעימה, שלא תוכלו להפסיק לזלול. התבשיל מומלץ מאוד לאכילה במהלך יום העבודה, בלימודים ובבית.