שעועית ברוטב עגבניות ותמרהינדי חריף

שעועית ברוטב עגבניות ותמרהינדי חריף

מתכון נפלא לשעועית ירוקה ברוטב עגבניות ותמרהינדי חריף שישפר לכם כל ארוחה!

רמת קושי
קל

מרכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קלופות ופרוסות
  • 1 פלפל חריף קצוץ
  • 4 עגבניות חלוטות וקצוצות
  • 5 יח' תמרהינדי מיובש, לאחר השריה של כמה שעות (ניתן להמיר ב-3 כפות מהפרי הדחוס מדוללות ב-14 כוס מים)
  • 12 כפית פפריקה
  • 12 כפית מלח
  • 12 כפית חילבה
  • 12 כפית סוכר
  • 500 גרם שעועית ירוקה טרייה, חתוכה בקצוות

הוראות הכנה

  1. מחממים שמן זית במחבת או סיר. מוסיפים את הבצל, השום והפלפל החריף ומערבבים במשך מספר דקות, עד שהבצל נעשה מעט שקוף.
  2. מוסיפים את העגבניות, התמרהינידי והתבלינים ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים חצי כוס מים חמים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את עוצמת האש וממשיכים לבשל במשך כ-10-15 דקות נוספות.
  4. טוחנים היטב את הרוטב ומחזירים אותו לסיר יחד עם השעועית. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך רבע שעה נוספת.
דרגו את המתכון:
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם