פירה שעועית לבנה ובצלאלונה להבפירה שעועית לבנה ובצלאלונה להבפירה שעועית לבנה ובצלאלונה להבפירה שעועית לבנה ובצלאלונה להב

פירה שעועית לבנה ובצל

צוות אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי
דרך פשוטה וטעימה לשלב קטניות בתפריט! מתכון פשוט ואהוב במיוחד על ילדים. מומלץ להגיש לצד תבשיל ירקות.
רמת קושי
בינוני
זמן כולל
שעתיים
מנות
3 מנות

מרכיבים

  • 1 בצל גדול
  • 2 כוסות שעועית לבנה (אפשר גם שעועית לימה) מבושלת, עד שהיא ממש רכה.
  • 1 תפוח אדמה מבושל (אפשר במיקרו)
  • 3 כפות שמן זית (או לפי הטעם)
  • תבלינים לפי הטעם: כמון, פלפל שחור, פפריקה, מלח

הוראות הכנה

  1. קוצצים את הבצל ומטגנים עד הזהבה קלה.
  2. מסננים את השעועית ושומרים בצד חלק ממי הבישול.
  3. מועכים את השעועית בסיר עם תפוח האדמה, השמן והתבלינים בעזרת מועך פירה. מומלץ לטחון במעבד מזון, אם יש. במידת הצורך מוסיפים כמה כפות ממי הבישול.
  4. מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים היטב.
  5. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים עוד שמן לריכוך במידת הצורך.

הצעות גיוון:

אם טוחנים את הפירה בבלנדר, אפשר להוסיף ערמונים – מתקבל פירה אגוזי ומתקתק.

להוסיף עגבניה (טרייה או מטוגנת עם הבצל) – אבל אז מתקבל מרקם נוזלי יותר.

דרגו את המתכון:

אולי יעניין אותך גם