ריבועי חצילים על מצע דוחן

דרך מהירה וטעימה לשלב דוחן בחיי היום יום. הדוחן עשיר בברזל, סידן וויטמין C.

רמת קושי
קל
זמן כולל
20 דקות
מנות
2 מנות גדולות

ערכים תזונתיים במתכון: סיבים תזונתיים, ויטמין A, ויטמיני B, ויטמין C, ויטמין E, ויטמין M, ויטמין K, ברזל, זרחן, סידן, מגנזיום, אשלגן, נתרן, יוד.

מרכיבים

מרכיבים לדוחן

  • 1 ו-12 כוסות דוחן
  • 1 צרור פטרוזיליה גדול, קצוץ
  • 1 כף שמן זית כתית מעולה
  • מלח ופלפל
  • 5 כוסות מים רותחים

מרכיבים לחצילים

  • 2 חצילים בינוניים, חתוכים לריבועים בינוניים
  • 1 צרור פטרוזיליה גדול, קצוץ
  • 1 כף טחינה גולמית
  • 1 כף שמן זית כתית מעולה
  • מלח ופלפל
  • 1 כוס גדולה של מים רותחים
  • מעל: חרדל איכותי

הוראות הכנה

  1. דוחן: להרתיח את המים ולהוסיף את הדוחן. לאחר כ-15 דקות כאשר הדוחן רך, להוציא אותו למסננת.
  2. להוסיף אותו לסיר לאחר הסינון, להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב היטב.
  3. בזמן שהדוחן מתבשל מבשלים את החצילים: להרתיח את המים בסיר, להוסיף את החצילים ולבשל כ-15 דקות. כשהחצילים רכים להוריד מן האש, ולהוסיף את שאר המרכיבים.
  4. מגישים את החציל והרוטב שלו מעל הדוחן ומוסיפים חרדל מעל הכל.
דרגו את המתכון:
9 דירוגים, 3.4 מתוך 5
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם