סלט וואקמה ואטריות שעועית

סלט וואקמה ואטריות שעועית

מתכון לסלט עם אצות וואקאמה ואטריות שעועית אסייתי. הסלט קל להכנה, עשיר וטעים.

רמת קושי
קל
זמן כולל
25 דקות
מנות
2 מנות
מטבח
אסייתי

מרכיבים

  • 13 שקית של אצת ים וואקמה (ארוז ב-50 גר')
  • 100 גר' אטריות שעועית
  • 1 סלק בינוני מגורר או חתוך לגפרורים
  • 2 צנוניות בינונוית מגוררת או חתוכה לגפרורים
  • 1 מלפפון קצוץ
  • 1 גבעול בצל ירוק קצוץ
  • 50 גר' טופו מעושן חתוך לקוביות
  • 2 כפות של שומשום (עדיף קלוי או שומשום שחור)

החומרים לרוטב מיסו

  • 1 כף מיסו לבן
  • 1 כף מייפל/ אגבה/ ממתיק אחר
  • 1 כף מירין (רוטב תיבול יפני – ניתן להשגה בחנויות טבע ובמכולות אסיאתיות)
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 12 לימון קטן, סחוט
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר מגורר או קצוץ דק

הוראות הכנה

  1. משרים את האצות במים פושרים ואת אטריות השעועית במים רותחים למשך מספר דקות.
  2. מסננים, מקצרים מעט את האטריות כדי שיהיו נוחות לערבוב ואכילה, ואת האצות קוצצים לפיסות וסוחטים מעודפי מים.
  3. מאחדים בקערה את האטריות, האצות, הירקות והטופו. בכלי נפרד מערבבים את מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול במקרה הצורך.
  4. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומפזרים את השומשום מלמעלה.

טיפים

ניתן להוסיף/ להחליף את הירקות הקיימים בגזר/ קולורבי מגוררים או חתוכים לגפרורים.

במקום טופו מעושן ניתן להשתמש בטופו שהושרה במרינדה ונצרב במחבת.

דרגו את המתכון:
5 דירוגים, 3 מתוך 5
guest
6 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם