אהבת את המתכון?
המתכון הזה הוא חלק מהמתכונים היומיים שיכולים להישלח אליך
חינם באתגר 22
פשטידת כרישה
פשטידת כרישה טעימה ומוצלחת, שלא משנה איך תקראו לה (פרסה או כרישה), תגרוף מחמאות בכל ארוחה!
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- שעה ו-10 דקות
- מנות
- 6 מנות
מרכיבים
-
5 כרישות, עם החלק הלבן מופרד וקצוץ
-
3 קישואים, חתוכים לקוביות
- 3 שיני שום כתושות
- 600 גרם טופו קשה
-
300 גרם קמח
- 2 כוסות חלב סויה לא ממותק
- מלח ופלפל לפי הטעם
-
אבקת שמרי בירה
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מטגנים את הכרישה והקישואים במשך כ-10 דקות עם מעט מלח, עד שהם מתרככים.
- מוסיפים את השום הכתוש, ומטגנים עוד 30 שניות.
- טוחנים במעבד מזון את הטופו והקמח עם חלב הסויה הלא ממותק.
- משמנים את תבנית האפייה ומוסיפים את תערובת הטופו.
- מוסיפים את תערובת הכרישה והקישואים ומערבבים. מתבלים עם מלח, פלפל ואבקת שמרי בירה.
- מכסים את הפשטידה בנייר אלומיניום משומן ואופים בתנור למשך כ-45 דקות.
- מורידים את נייר האלומיניום ואופים עוד 10 דקות, או עד שהפשטידה משחימה.
- כדי שהפשטידה תתייצב, מומלץ לצנן אותה לפני ההגשה.
10 תגובות
תגובות מובילות
אולי יעניין אותך גם
- רמת קושי
- קל
פאי תרד
תרד ובצק – זה שילוב מושלם 😍 קבלו מתכון לפאי תרד טעים.
- רמת קושי
- בינוני
- זמן כולל
- שעתיים ו-40 דקות
- מנות
- 20 סופגניות קטנות
- מטבח
- יהודי
סופגניות טבעוניות
מתכון מדהים לסופגניות טעימות ללא ביצים! כמו כל המתכונים לחנוכה שמכבדים את עצמם, הסופגניות האלה מטוגנות בשמן עמוק – זה אולי לא הכי בריא, אבל פעם בשנה מותר (אפילו התזונאית של האתר אישרה 🤩). אין לכם כוח להכין סופגניות ומעדיפים לקנות? הנה רשימה של נקודות מכירה לסופגניות טבעוניות. חג שמח ומתוק!
- רמת קושי
- קל
- זמן כולל
- שעה ו-10 דקות
- מנות
- 17 קציצות בינוניות
קציצות סלק
קציצות סלק נימוחות וממכרות. המתקתקות של הבצל האפוי משתלבת נפלא עם המתיקות של הסלק, והשמיר פשוט מרים את המנה לגבהים חדשים.