מצה בריי עם ירקות

מצה בריי עם ירקות

לכל משפחה יש את המתכון שלה למצה בריי. בבית שלנו מכינים גרסה בריאה יותר עם ירקות וקמח עדשים עשיר בחלבונים – ומקבלים לביבות טבעוניות, עגלגלות, טעימות וכשרות לאוכלי קטניות.

רמת קושי
קל
זמן כולל
30 דקות
מנות
כ-15 לביבות
מטבח
יהודי

מרכיבים

  • 5 מצות
  • 5 זוקיני
  • 1 בצל
  • 1 עגבנייה
  • ¾ כוס קמח עדשים
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1 כף שמן זית
  • ¼ כוס חלב סויה ללא סוכר (במידת הצורך)

לטיגון:

  • מעט שמן זית

הוראות הכנה

  1. מפוררים את המצות לתוך קערה גדולה. הפירורים צריכים להיות קטנים, בערך בגודל שאליו מפוררים ביסקווטים כשמכינים כדורי שוקולד, אבל לא להפוך לאבקה.
  2. מגררים את הזוקיני, הבצל והעגבנייה בפומפייה או במעבד מזון.
  3. מוסיפים את הירקות המגוררים לקערה. מערבבים היטב ומחכים כמה דקות עד שהנוזלים ייספגו במצות.
  4. מוסיפים לקערה את קמח העדשים, המלח, הפלפל (אפשר להתחיל ב-¼ כפית, לטעום ולהוסיף עוד אם צריך), הכוסברה הטחונה ושמן הזית.
  5. מערבבים היטב, ואם חסרים נוזלים מוסיפים בהדרגה גם חלב סויה. כשהתערובת רטובה מספיק, יוצרים ממנה לביבות.
  6. שופכים כחצי סנטימטר שמן זית למחבת, מכניסים אליה קצה של כף עץ ומדליקים להבה בינונית-גבוהה.
  7. כשמופיעות בועות קטנות ליד הכף, מכניסים את הלביבות פנימה ומטגנים 2-3 דקות על כל צד עד שהן שחומות.

טיפים

את חלב הסויה אפשר להחליף במים או בחלב צמחי אחר בתנאי שהוא ללא תוספת סוכר.

אם אין בבית זוקיני, ניתן להשתמש בקישואים רגילים, אבל אז כנראה תצטרכו פחות נוזלים.

מומלץ להגיש עם סלט ירקות וגבינה טבעונית למריחה.

המצה בריי הכי טעימה מיד אחרי הטיגון. אבל אפשר לשמור במקרר 3-4 ימים בקופסה סגורה. לפני ההגשה מומלץ לחמם כמה שניות במיקרו.

דרגו את המתכון:
11 דירוגים, 5 מתוך 5
guest
0 תגובות
תגובות מובילות
תגובות חדשות תגובות קודמות
Inline Feedbacks
View all comments

אולי יעניין אותך גם